Antioxidantii: de ce ii ador si cum ii introduc in rutina mea de frumusete

1
De Andreea Raicu
2 feb. 2019

Daca am invatat un lucru despre pielea mea de-a lungul anilor, acela e ca un serum sau o crema hidratanta nu sunt de ajuns pentru a o pastra tanara si elastica. Trebuie sa actionez din interior.

Mi-am dat seama de un lucru zilele trecute, dupa ce m-am intors din India, unde am meditat ore intregi in fiecare zi: pielea mea nu a aratat niciodata mai bine. Le spuneam si fetelor din redactie ca nimic nu s-a schimbat in rutina mea de ingrijire: foloseam aceleasi creme si serumuri, si totusi tenul meu era mai luminos si mai neted.

 Stresul este principalul dusman al pielii

Stiu exact ce a contribuit la aceasta schimbare: faptul ca, pe tot parcursul sederii mele in India, am fost relaxata, mi-am calmat mintea si spiritul, am respirat cu adevarat si am avut timp sa privesc in interiorul sufletului meu.

Cu alte cuvinte, am redus semnificativ stresul cu care se confrunta organismul. In timp ce suntem ocupati cu zeci de telefoane si mailuri, nici nu ne dam seama cat de mult rau ne poate face agitatia de zi cu zi. Exista studii care demonstreaza ca stresul ne face mai vulnerabili in fata radicalilor liberi, cauzand imbatranirea prematura.

Atunci cand este stresata, pielea noastra produce mai putin colagen, isi pierde elasticitatea si luminozitatea si nu e corect echipata pentru a se putea apara de poluare si razele UV.

 Antioxidantii actioneaza ca un scut pentru a apara pielea

Cei care o ajuta sa se intareasca in acest sens sunt antioxidantii, lucru pe care mi l-a confirmat de-a lungul vremii si prietena mea, Dana Sota, care este o adevarata enciclopedie atunci cand vine vorba despre ingrijirea pielii.

Antioxidantii pur si simplu intaresc bariera naturala de aparare a pielii si blocheaza radicalii liberi, ajutand-o sa se comporte mai tanara chiar si in conditii de stres. Iar antioxidantii pe care ii luam din alimentatie si suplimente alimentare sunt cei mai eficienti, pentru ca actioneaza din interior.

 De ce iubesc coenzima Q10

Eu consum, asadar, multe fructe si legume proaspete, insa suplimentez si cu Chewable CoQ10 de la CaliVita, tablete masticabile cu coenzima Q10, unul dintre cei mai importanti antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii premature.

M-am documentat mult in privinta antioxidantilor si am aflat ca nu toti sunt asimilati la fel de bine de organism, de aceea apreciez tabletele cu coenzima Q10 de la CaliVita, care au o absorbtie rapida si ajung prin fluxul sanguin in organism, evitand sistemul digestiv, unde ingredientele active ar putea fi afectate de sucul gastric.

In plus, trebuie sa recunosc ca mie nu prea imi place sa inghit pastile, iar acestea sunt masticabile, asa ca imi e foarte usor sa le iau in fiecare zi.

Am avut nevoie de eficienta lor pe tot parcursul vacantei, pentru ca am stat mult la soare si, chiar daca am folosit protectie ridicata, e un lucru stiut nicio crema nu te poate proteja 100% de razele UV. Pe cand antioxidantii, asa cum este coenzima Q10, ajuta in mod natural pielea sa se apere de soare, sporind efectele cremei de protectie.

De obicei, atunci cand stau la soare zile la rand pielea mea devine foarte uscata, insa de data aceasta am observat ca a fost mai hidratata si mai luminoasa, lucru ce m-a bucurat, pentru ca mi-am dat seama ca tot ceea ce fac aduce rezultate vizibile.

Sfatul meu este sa introduci antioxidantii in rutina ta zilnica, insa nu doar de la exterior, ci mai ales de la interior, pentru ca acestia se absorb mult mai bine. Mananca alimente proaspete bogate in vitamine si daca crezi ca e nevoie suplimenteaza cu coenzima Q10, care se afla printre antioxidantii recunoscuti pentru incetinirea procesului de imbatranire.

Piele frumoasa iti doresc! 🙂

Foto: Marius Dragne