Lupta mea eficienta impotriva caderii parului

1
De Andreea Raicu
20 mai 2023

La ce solutii te gandesti atunci cand observi ca parul iti cade mai mult decat de obicei? Dieta echilibrata si reducerea stresului sunt primele recomandari pe care le primim, insa eu am vrut sa merg mai departe de atat si am testat analiza TrichoLab si mezoterapia Fillmed by Filorga in cadrul clinicii Derma Expert by Elos.

Nu ma pot plange de parul meu – este ascultator si usor de aranjat. Uneori, cand sunt pe fuga si nu am timp sa ma coafez, pur si simplu ma spal si il usuc – si pot spune ca arata decent. Il rasfat cu tratamente nutritive ca sa-i pastrez textura matasoasa si stralucirea, tund varfurile regulat si nu ma vopsesc atat de des incat sa-l agresez. Parul meu a fost dintotdeauna suficient de des, asa ca nu m-am putut plange nici la acest capitol.

Totusi, am observat ca in unele perioade gasesc pe perna mai multe fire de par decat de obicei – fie pentru ca sunt mai stresata si nu ma odihnesc cum trebuie, fie din cauza unei carente de vitamine si minerale.

Asa ca incep sa-mi analizez cu atentie stilul de viata, sa ma asigur ca introduc mai multe minerale si vitamine in dieta mea si ca dorm suficient. Pentru ca, asa cum am mai spus, frumusetea parului incepe de la interior.

Efectele secundare surprinzatoare ale samponului uscat si variante mai sanatoase pentru parul tau

Insa legat de caderea parului am aflat ca exista moduri mai „tintite” de a o combate. Asadar, am stat de vorba cu medicii specialisti de la clinica Derma Expert by Elos, care mi-au dezvaluit ca exista o analiza numita TrichoLab, ce detecteaza problemele scalpului pentru un diagnostic corect si precis. Apoi, mezoterapia Fillmed by Filorga stimuleaza cresterea parului, oferind rezultate rapide.

M-am hotarat sa le testez pe ambele si am fost foarte multumita de rezultat. Dar acum vreau sa-ti povestesc mai multe despre ce presupune fiecare dintre ele:

Ce este TrichoLab?

Dr. Alice Sapca, medic dermatolog specializat in problemele de cadere a parului in cadrul Derma Expert, mi-a explicat ca TrichoLab este o analiza a scalpului „realizata cu dermatoscopul digital Fotofinder, folosind functia tricologie pentru a diagnostica afectiunea de fond ce poate determina caderea parului si o analiza extinsa ce cuantifica numarul de fire in stadiul de crestere, numarul de fire in stadiu terminal, numarul foliculilor pilosi cu 1,2,3 unitati foliculare, grosimea medie a firelor de par, astfel incat medicul specialist sa aleaga cea mai eficienta metoda de tratament pentru tipul de alopecie de care sufera pacientul”.

15 femei celebre care demonstreaza ca parul lung nu se va demoda niciodata

De ce este important sa faci aceasta analiza?

Pentru mine, TrichoLab a fost importanta in lupta impotriva caderii parului pentru ca nu aprob tratamentele fara un diagnostic precis. De fiecare data cand am o problema, prefer sa merg la medic si sa fac toate analizele necesare, astfel incat sa nu ma tratez dupa ureche. Asa sunt sigura ca obtin rezultatele pe care le astept de la un anumit tratament.

Cum se desfasoara?

Am avut un pic de emotii la inceput, pentru ca nu am mai facut o astfel de analiza, insa acum pot sa-ti confirm ca nu este vorba despre nimic dureros sau inconfortabil. Analiza TrichoLab presupune fotografierea dermatoscopica a zonelor cheie ale scalpului pentru stabilirea unui diagnostic corect, cu zoom 20x si zoom 70x pentru o vizualizare cat mai precisa. Nu necesita o pregatire speciala in prealabil, insa scalpul trebuie sa fie proaspat spalat, iar timpul necesar este de 15 minute.

Medicul specialist mi-a mai explicat ca fotografiile obtinute sunt trimise departamentului de Tricologie Fotofinder Germania, unde sunt analizate de un grup de specialisti in afectiunile parului, rezultatele finale fiind obtinute in 7 zile. Pe langa tricograma amanuntita, primesti si un diagnostic, astfel incat sa incepi cel mai eficient tratament.

6 sfaturi pentru a-ti mentine culoarea parului vibranta pe timpul verii

Cum te poate ajuta mezoterapia in lupta pentru caderea parului

Am invatat in timp ca mezoterapia este una dintre cele mai eficiente terapii, atat pentru sanatatea scalpului si a parului, cat si pentru cea a tenului. Imi place pentru ca este o procedura cosmetica non-invaziva si non-chirurgicala care stimuleaza cresterea parului si te ajuta sa ai un scalp sanatos, care functioneaza corect. La clinica Derma Expert by Elos am incercat mezoterapia Fillmed by Filorga, de care chiar am fost impresionata.

Aceasta „presupune microinjectii superficiale efectuate de un medic dermatolog imediat sub stratul epidermic al pielii, in tesuturile respective, pentru a stimula stratul mezoderm (cel care se afla la o adancime de aproximativ 1 mm sub suprafata pielii) si a incuraja procesul de regenerare naturala a parului. Statistic vorbind, sansele ca mezoterapia sa ofere rezultate vizibile in cazul pacientilor cu alopecie sunt de 90-92%, pe cand alte metode ofera o rata de succes mult mai mica”, mi-a spus medicul dermatolog Alice Sapca.

Care sunt cauzele caderii parului?

Tot de la medicul specialist am aflat niste lucruri interesante despre cauzele caderii parului. Aceasta este cauzata in principal de 3 factori:

  • Dezechilibrele hormonale in interiorul (sau din preajma) foliculului de par
  • Lipsa anumitor substante nutritive din organism
  • Proasta circulatie a sangelui

Tratamentul cu mezoterapia Fillmed by Filorga disponibil la Derma Expert by Elos abordeaza exact aceste 3 probleme, iar rezultatele pe care eu le-am observat in scurt timp sunt stimularea naturala a cresterii parului si stoparea caderii acestuia.

De ce am ales mezoterapia Fillemed by Filorga

Procedura consta in microinjectari cu acid hialuronic nereticulat. La Clinica Derma Expert by Elos, medicii dermatologi folosesc un produs unic pe piata, care contine un complex de 53 de ingrediente (acid hialuronic, vitamine, minerale si antioxidanti). Rolul tratamentului este de a reface nivelul de hidratare a pielii si de a stimula productia de colagen.

Am fost bucuroasa sa constat ca tratamentul nu dureaza mult – intre 10 si 30 de minute, in functie de cat de mare este zona ce trebuie tratata. Sunt necesare intre 5 si 10 sedinte pentru a stimula cresterea parului, iar specialistii recomanda sa incepi cu o serie de tratamente intensive, la fiecare 2 saptamani, in primele 2-3 luni ale tratamentului. Frecventa sedintelor poate sa scada apoi, gradual, iar rezultatele rejuvenarii parului vor fi evidente deja dupa 2-3 luni de la prima sedinta de mezoterapie.

Daca va confruntati cu probleme de caderea parului, va recomand sa programati o consultatie Gratuita cu medicii specialisti Derma Expert by Elos care va vor oferi un plan de tratament personalizat.

Foto: Alex Rosieanu