Ce sa nu postezi pe Facebook dupa o despartire

1
De Alice Moisescu
22 ian. 2019

O ruptura de omul drag este intotdeauna dificila si aduce multe momente de angoasa, de tristete.

Si poate ca din prea multe stari de confuzie, vei tinde sa impartasesti tuturor prin ce treci, aruncand totul pe social media. Ceea ce e complet gresit.

Iata ce nu trebuie sa postezi pe #facebook sau #instagram dupa o departire:

Confesiuni gratuite

Indiferent de felul in care v-ati incheiat relatia, incearca sa nu te lasi cuprinsa de emotii negative si sa reactionezi impulsiv. Inainte sa te lamentezi cu privire la cat de ciudata si de incurcata este dragostea, gandeste-te ca inevitabil vei starni reactii, curiozitati si te vei trezi in postura de a raspunde tuturor ce anume te framanta, de a da explicatii gratuite despre un lucru care ar fi trebuit sa fie intim si personal. Despartirea voastra nu trebuie sa fie o dezbatere publica!

Drame virtuale

Este normal sa te simti ranita, singura si sa ti se para ca totul se naruie in jurul tau. Insa e doar o chestiune de moment. Iar tu trebuie sa intelegi asta. Si sa nu pornesti un razboi pe retelele sociale impotriva lui. O relatie incheiata nu este un capat de lume, drept urmare, mai devreme sau mai tarziu, vei realiza ca esti mai puternica decat crezi si ca vei depasi si acest obstacol cu intelepciune si maturitate.

Citate deprimante

Aceste citate nu vor face altceva decat sa le transmita tuturor starea deplorabila in care te afli. Mai mult, ii va intari convingerile fostului partener ca are destul de mult control asupra ta. Adevarul este dezolant, insa: nimanui, nici fostului si nici celor din lista ta de prieteni nu le pasa de suferinta ta. Asa ca nu are rost sa faci acest lucru public. Nu te va ajuta cu nimic. Ba dimpotriva, te va impiedica sa te vindeci si sa mergi mai departe.

Cel mai intelept lucru ar fi sa ii dai timp, timpului. Sa petreci timp cu tine, sa te aduni. Tu esti singura capabila sa te salvezi.

Citate cu subinteles

Poate ca e dificil sa ii spui cuiva tot ce simti. Insa ai nevoie sa te reculegi si sa porti o discutie fatisa. Daca vei posta pe pagina ta de Facebook citate care vor „bate un apropo” cu privire la ce vrei sa ii spui lui, asta nu va rezolva situatia. Ba dimpotriva, e posibil sa cazi in ridicol, ultimul lucru de care ai nevoie acum.

Dovezi ale suferintei tale

Fie ca bei un pahar de vin, mananci 2 kilograme de inghetata si consumi 5 pachete de servetele ca sa iti sufli nasul, fie ca iesi cu prietenele in fiecare seara… fostul nu are de ce sa stie ce faci tu dupa despartirea de el.

Un asemenea comportament dus la extrem nu va face decat sa scoata la iveala faptul ca inca suferi, iar ce incerci tu sa arati sunt de fapt… refulari.

Foto: Shutterstock.com