Cum ne protejam casa de energiile negative?

1
De Cristina Tudor
25 aug. 2018

Pentru a avea o energie buna acasa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa o cureti pe cea existenta, ca sa-i faci loc celei bune. Exista cateva moduri in care o poti face, in functie de preferintele tale. Nu exista o metoda buna sau una rea, atat timp cat o faci cu cele mai bune intentii. Happy Soul Online are cateva sugestii:

Curatarea

  1. Prin afumare: aceasta a fost o metoda de a curata energia inca din cele mai vechi timpuri. Se poate face cu salvie, palo santo sau tamaie. Inainte de a incepe, deschide o fereastra, pentru ca o sa fie putin fum. Seteaza-ti o intentie pozitiva si repet-o in gand in timp ce imprastii fumul prin casa. Incepe din spatele casei, catre intrare, cu miscari circulare. Asigura-te ca ai fost in fiecare colt, pentru ca energia este mai densa acolo.
  2. Cu sare: pune putina sare in fiecare colt al tuturo camerelor. Las-o acolo pentru doua zile si adun-o apoi. Sarea va absorbi energia negativa. Conform credintelor tibetane, energiilor rele nu le place sofranul, asa ca poti folosi si asta, oprindu-le sa patrunda in spatiul tau.
  3. Vibratii sonore: sunetele sunt puternice! Poti sa mergi dintr-o camera in alta, intotdeauna din spate in fata, in timp ce folosesti un bol tibetan sau clopotei.
  4. Intretinere zilnica: lampile din sare de himalaya sunt foarte potrivite pentru a absoarbe energia negativa din casa. Ele se potrivesc aproape oricarui decor.

 

Cristale

Odata ce ai curatat spatiul de energiile negative, poti folosi cristalele pentru a iti proteja casa. Acestea sunt o modalitate foarte buna de a schimba energia si de a seta o intentie pentru fiecare incapere.

Turmalina: purifica, transmuta energia, protejeaza si reduce stresul geopatic

Cuartul fumuriu: un bun amplificator, purifica incet si sigur

Onixul: protejeaza si este un sprijin bun in momentele stresante

Ametistul: ofera protectie spirituala si purificare si te ajuta sa-ti amintesti visele

Obsidianul: curata negativitatea (furia, gelozia, ura, remuscarile) si functioneaza foarte rapid

 

Feng Shui cu cristale

Dormitorul: este cea mai importanta incapere din casa, unde te odihnesti, relaxezi si iti recapeti propria energie. Cea mai buna piatra pentru dormitor este cuartul roz, care calmeaza si ofera o energie blanda si care aduce pace. Daca vei pune cate unul in fiecare parte a patului, vei avea echilibru in relatii. Daca adaugi si doua turmaline la picioare, in ambele parti ale patului, ele te vor proteja in timp ce te odihnesti.

Ametistul este un alt cristal pe care ar trebui sa-l ai in dormitor. Este conectat la latura ta spirituala si are o vibratie inalta, inlaturand astfel cosmarurile. Poti pune unul sub fiecare perna.

Camera copiilor: pune celestina in apropierea patului pentru a ii proteja si pentru a crea un spatiu linistit.

Cristale pentru bucatarie: aceasta e o zona a casei in care vrei sa ai o energie pozitiva. Citrinul si pirita sunt cristalele potrivite pentru bucatarie pentru ca ele aduc energia soarelui, optimism, fericire si veselie. Ele sunt, de asemenea, cristalele prosperitatii si abundentei si protejeaza de energiile negative.

Cristale pentru baie: aici poti folosi acvamarin, amazonit, larimar. Ele aduc armonie, vibratii bune si pace.

Cristale pentru birou: acesta este spatiul tau creativ, care are legatura cu reputatia si faima. Cristalele potrivite sunt: carneol, ochi de tigru si calcit galben.

Cristale pentru sufragerie: aici se aduna toata familia, si ai nevoie de o energie calma. Cristalele potrivite sunt: ametist, labradorit si turmalina.