Ingredientul care te scapa de puncte negre si pete pigmentare: 3 produse in care il vei gasi

1
De Maria Constantin
27 feb. 2020

Vitamina C este de mult timp „regina“ intretinerii frumusetii. Exista, insa, un ingredient-minune care o poate detrona.

Apreciata pentru modul in care trateaza punctele negre si depigmentarea pielii, vitamina C face minuni in ritualul de ingrijire al femeilor de pretutindeni. Dar cand ai nevoie de un aliat in tratarea problemelor serioase ale pielii, poti conta pe un element mai eficient.

Acidul tranexamic este tot mai utilizat in compozitia produselor de ingrijire a pielii, gratie efectelor sale benefice. Cel mai apreciat dintre acestea este faptul ca trateaza toate tipurile de depigmentare, inclusiv acneea, petele provocate de imbatranire si malasma, cu care, se stie, este foarte greu de luptat.

Acidul tranexamic are rolul de a inhiba o enzima, tirozinaza, care limiteaza rata pentru controlul productiei de melanina. Astfel, este impiedicata suprastimularea melanocitelor, celulele care formeaza melanina si cauzeaza aparitia punctelor negre.

In plus, acidul calmeaza pielea, reduce inflamatia si ajuta la protejarea sanatatii barierei naturale a pielii, arata Manish Shah, un chirurg plastician din Colorado.

Uleiul facial ieftin care te scapa de petele pigmentare mai repede decat vitamina C

Acidul tranexamic si-a dovedit eficienta de unul singur, dar poate fi folosit si in combinatie cu alti agenti, precum acidul kojic, acidul ferulic, vitamina C si vitamina E, noteaza dermatologul Nava Greenfield. Ea recomanda sa introduci acidul tranexamic in rutina de ingrijire a pielii, dar cu masura atunci cand il amesteci cu alte substante active, precum retinolul si acidul glicolic.

The Inkey List Tranexamic Acid Overnight Treatment

86 lei, cultbeauty.co.uk

Special conceput pentru probleme de hiperpigmentare, acest tratament foloseste acid tranexamic, vitamina C si extract de acai pentru a obtine o piele mai stralucitoare. La sub 100 de lei tubul, e un mod excelent de a incerca acidul tranexamic fara sa faci o mare cheltuiala.

Murad Replenishing Multi-acid Peel

288 lei, amazon.com

Acest produs este ca un cocktail proiectat special pentru piele. Contine acizi hidroxizi alfa, precum acidul glicolic, acidul lactic si acidul malic, pentru a exfolia pielea, acizi beta hidroxizi, precum acidul salicilic, pentru curatarea porilor, si acid tranexamic pentru o piele luminoasa si uniforma. Iar asta doar in prima faza! Dupa ce amestecul de acizi isi face pe deplin efectul, extractul de busuioc bogat in antioxidanti intareste si apara straturile superficiale ale pielii.

SkinMedica Lytera 2.0 Pigment Correcting Serum

683 lei, amazon.com

Combate decolorarea si totodata calmeaza pielea. In combinatie cu acidul tranexamic, peptidele si niacinamida confera stralucire si intaresc bariera naturala de aparare a pielii, inlaturand viitoarele probleme de pigmentare. Cicatricile lasate de acnee nu mai au nicio sansa.

Foto: Instagram/@_jessieblack