Rutina in 4 pasi pentru repararea parului deteriorat – acest ingredient hranitor este secretul meu

1
De Teodora Tirca
18 feb. 2022

Daca si tu te confrunti cu par uscat, fragilizat si varfuri despicate, iti recomand sa incerci aceasta rutina transformatoare.

Au existat momente, mai ales dupa ce mi-am decolorat parul, cand credeam ca nu voi mai recupera niciodata textura aceea matasoasa, caracteristica parului sanatos si puternic. Am observat ca firele erau mai subtiri si mai fragile, gata sa se rupa oricand. Aveam nevoie si de tunsori mai dese, pentru ca varfurile erau uscate si capatau rapid un aspect obosit. Dar imi doream sa revin la parul lung, asa ca mi-am propus sa-mi creez o rutina de ingrijire atat de eficienta, incat sa nu mai fie nevoie sa merg atat de des la salon pentru improspatarea varfurilor.

Asa am descoperit combinatia ultra-hranitoare din gama de ingrijire Garnier Botanic Therapy Honey Treasures: mierea de Acacia si ceara de albine. Mierea este unul dintre ingredientele mele preferate pentru repararea parului uscat si deteriorat, pentru ca are atat proprietati umectante, cat si emoliente, redand aspectul „plin”, dens si flexibil al parului.

Ceara de albine actioneaza ca un ciment reparator care protejeaza parul de agresiunile externe, prevenind ruperea si despicarea varfurilor. De asemenea, ii confera un aspect mai hidratat si mai lucios, plin de vitalitate.

Apreciez faptul ca mierea de Acacia din produsele Garnier Botanic Therapy provine din surse sustenabile – apicultorii folosesc practici traditionale de pastrare a bunastarii albinelor, care ajuta la mentinerea biodiversitatii.

Pasul 1. Curatare delicata

Acord o mai mare importanta samponului comparativ cu anii trecuti. Am grija sa aleg o varianta cu ingrediente hranitoare, care nu-mi usuca parul si scalpul. Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax contine cele doua ingrediente legendare despre care iti vorbeam mai sus – mierea de Acacia si ceara de albine – pentru a curata delicat parul in timp ce ii ofera hidratarea de care are nevoie. Dupa clatire, parul meu are o textura de matase, iar varfurile nu mai au acel aspect uscat.

Daca vrei sa reduci folosirea plasticului, cei de la Garnier au si o varianta solida a samponului, care iti ofera un numar de spalari echivalent cu doua sticle de sampon.

Pasul 2. Balsam de descurcare si rehidratare

Pasul al doilea este intotdeauna pentru mine aplicarea balsamului. Mai ales daca ai par mediu/lung, iti recomand sa nu sari peste acest pas daca iti doresti ca parul tau sa mentina acel aspect sanatos al varfurilor. Balsamul Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax descurca instant parul, il hraneste si il repara gratie combinatiei de miere si ceara de albine, care actioneaza pe toata lungimea. Eu il aplic de la jumatatea parul in jos, insistand pe varfuri, apoi folosesc un pieptan cu dinti rari pentru a distribui uniform produsul. La final, parul este perfect descurcat, matasos si flexibil.

Pasul 3. Masca intens reparatoare

Cel putin o data pe saptamana aplic o masca reparatoare. Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax Reconstructing Mask face exact ce spune: reconstruieste firul de par pe toata lungimea, reparand fisurile si rehidratand cuticula. Eu o las sa actioneze cateva minute sau chiar peste noapte atunci cand imi doresc un tratament mai intens. Dupa doar cateva folosiri am observat ca varfurile sunt mai hidratate si au un aspect mai sanatos.

Pasul 4. Tratamentul reparator leave-in

Am observat de-a lungul timpului ca produsele leave-in (fara clatire) sunt foarte importante pentru mentinerea pe termen lung a sanatatii parului. Acestea raman in par, astfel ca ingredientele au mai mult timp la dispozitie pentru a se absorbi si a actiona eficient.

Balsamul 3 in 1 leave-in Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax are o tripla actiune: umple fisurile de pe lungimea parului, sigileaza varfurile despicate si previne ruperea firului de par cu pana la 98%. Eu il aplic pe parul umed, insistand pe varfuri, apoi usuc si coafez.

Imi place la nebunie aceasta formula ce combina mierea hranitoare si ceara de albina protectoare. Se absoarbe instant si actioneaza imediat, reparand chiar si parul foarte deteriorat. In plus, ambalajul este prietenos cu mediul: capacul este reciclabil, iar tubul este confectionat din carton cu certificare FSC.

Foto: depositphotos.com