Care sunt cele mai scumpe excursii din lume si ce le ofera turistilor

1
De Cristina Tudor
21 ian. 2021

Cele mai scumpe excursii din lume au niste preturi care depasesc nu doar bugetul, ci si imaginatia multora.

In timp ce multi dintre noi isi fac planuri de vacanta pentru o saptamana la mare si poate una la munte in decursul unui an, altii par sa se plimbe cat e ziua de lunga. Unii isi pun rucsacul in spinare si pleaca pur si simplu in lume, in timp ce altii se intrec in vacante care mai de care mai luxoase si, desigur, exotice. Cu banii pe o singura vacanta din topul cu cele mai scumpe excursii din lume ne-am lua si casa si masina si am rezolva si mostenirea pentru copii.

Colonia de pinguini imperiali din Antarctica

Daca nu te temi de frig si nici n-ai vreo fobie ciudata legata de pinguini, poti opt pentru o vacanta in colonia de pinguini imperiali din Antarctica. Pentru aproximativ 80.000 de euro vei putea petrece 11 zile la Polul Sud. Vei locui intr-un iglu, dar vei manca la un restaurant in care un chef iti va gati preparate de top, te vei putea catara pe ghetari si vei impartasi putin din sentimentele domnului Popper.

Calatorie pe Titanic

Unii au varsat multe lacrimi in timp ce au urmarit productia lui James Cameron despre scufundarea celui mai celebru vas de croaziera din lume. Altora li s-a parut un film prea lung si tras de par. Indiferent de reactiile pe care le-a starnit cel mai scump film realizat pana in acel moment, istoria celebrului pachebot ramane fascinanta pentru multi oameni.

Atat de fascinanta, incat cei cu dare de mana nu fac nazuri cand li se cere 95.000 de euro pentru o calatorie in adancurile Oceanului Atlantic, ca sa vada epava Titanicului. Nu va imaginati ca turistii primesc un tub de oxigen in spate si sunt invitati sa inoate. Nici nu ar fi posibil avand in vedere ca vasul este la o distanta de aproximativ 600 de kilometri de tarm si la o adancime de 3.800 de metri. Turistii dornici de senzatii tari primesc un bilet pentru o calatorie de aproximativ 11 ore cu submarinul. Sunt alaturi de ei capitanul, dar si un cercetator, biolog marin, care profita de excursie ca sa afle mai multe despre vietatile care traiesc in jurul epavei. De altfel, banii incasati in acest fel sunt sursa de finantare pentru cercetarea a ceea ce a mai ramas din Titanic.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/Negin Mirsalehi