Cele mai frumoase orase medievale din Europa

1
De Teodora Tirca
6 iun. 2021

Batranul continent a fost un loc destul de agitat in perioada medievala, marturie stand azi cele mai frumoase orase medievale din Europa.

Astazi in Europa, in ciuda razboaielor mondiale si a altor tulburari, unele orase si-au pastrat sarmul medieval si trasaturile arhitecturale.

Cele mai frumoase orase medievale din Europa: Edinburgh, capitala Scotiei din secolul al XV-lea

Acest oras are doua parti: orasul vechi cu fortareata sa medievala si orasul nou ce a inceput sa se dezvolte incepand cu secolul al XVIII-lea. Cele doua zone diferite ofera un caracter unic acestui oras. Orasul vechi este impanzit de case ale nobilimii si negustorilor din secolele al XVI-lea si al XVII-lea, ce merita vizitate. Strazile urmeaza tiparul medieval al osului de peste, cu stradute inguste si curti interioare ce pornesc din strada principala.

Orasul vechi aduna laolalta o combinatie de cladiri construite in stilul neo-clasic cu gradini ce reprezinta atat proprietati private, cat si spatii deschise publicului.

Cele mai frumoase orase medievale din Europa: Eze, un oras medieval construit in Alpii francezi

Acest loc este considerat singurul oras medieval autentic din Alpi. Zona este locuita inca din anul 2000 iHr si a fost de-a lungul timpului ocupata atat de romani, cat si de mauri.

Cea mai veche cladire este Chapelle de la Sainte Croix, construita in 1306. Eze este un „sat muzeu” din moment ce principala sa sursa de venit este turismul.

Cele mai frumoase orase medievale din Europa: Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg este un oras medieval foarte bine pastrat din regiunea Franconia a Bavariei germane.

Numele se traduce „Fortareata rosie de deasupra Tauber” datorita pozitiei orasului asezat deasupra raului Tauber si a faptului ca acoperisurile caselor traditionale sunt rosii.

Istoria bogata a orasului arata o multime de trasaturi medievale ce pot fi observate azi.

Sistemul de indiguire pe care il poti vedea in gradinile castelului Rothenburg a fost construit in anul 950 de catre contele de Comburg-Rothenburg. Orasul insusi a fost fondat in anul 1170 cand a fost construit Castelul Staufer care, din nefericire a fost distrus in 1356 in timpul unui cutremur. Din el a mai ramas doar capela St. Blaise.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.