Cum transformi jeansii vechi in pantaloni scurti din denim

1
De Maria Constantin
11 iun. 2020

Daca esti de ceva timp in cautarea unor pantaloni scurti din denim insa n-ai gasit inca unii pe gustul tau, poate ca e mai bine sa te uiti mai bine in dulap: s-ar putea sa dai de o pereche pe care nu o porti si pe care o poti transforma in pantaloni scurti.

Nu este greu sa faci pantaloni scurti din niste jeansi, dar nu-i nici atat de usor cum pare. Daca nu tii cont de cateva lucruri, cum ar fi masuratorile, te poti trezi cu un crac mai lung decat celalalt, ceea ce te va arunca intr-o ajustare continua si in final poti sa te alegi cu niste pantaloni mai scurti decat iti doreai.

InStyle explica cum poti sa faci aceasta operatiune in cinci pasi. Vei vedea ca este o optiune mai buna sa tai niste pantaloni decat sa cumperi unii noi si te vei atasa repede de ei – ii vei purta toata vara!

De ce ai nevoie pentru a taia jeansii:

– o pereche de jeansi
– creta
– rigla
– foarfeca de croitorie (nu de bucatarie)
– smirghel

Pasul 1: Masoara

Mai intai, imbraca jeansii si foloseste creta pentru a marca lungimea dorita a pantalonilor scurti. Un truc foarte util: e mai usor sa faci semnul pe cusatura de imbinare de pe interiorul piciorului.

Da jeansii jos si intinde-i pe o suprafata plata. Pentru o linie mai atragatoare a taieturii, trage un al doilea semn in diagonala, la un centimetru sau doi mai sus, pe partea exterioara a cracului pantalonului. Uneste acum cu creta semnul de pe marginea interioara cu cel de pe latura exterioara, folosind rigla.

Ca sa fii sigura ca ambele picioare sunt simetrice, masoara lungimea de la cusatura interioara de imbinare si de la linia taliei, iar astfel vei afla unde anume trebuie sa faci semnul pe celalalt picior.

Modelul accesibil de jeansi pe care acest stilist il recomanda intotdeauna celebritatilor

Pasul 2: Incepe sa tai

Taie de-a lungul liniei oblice trasate cu creta, folosind foarfeca de croitorie.

Pasul 3: Desira tivul

Apuca cu degetele firele din denim de la marginea taieturii si trage usor de ele, pentru a crea un tiv franjurat.

Pasul 4: Foloseste smirghelul

Freaca marginea taiata cu bucata de smirghel pentru a obtine un tiv mai franjurat.

Pasul 5: Imbraca-i!

Acum ca ai obtinut lungimea si forma dorita, probeaza noii tai pantaloni scurti din denim. Jeansii pe care nu-i mai purtai tocmai au devenit piesa de rezistenta a tinutei tale in aceasta vara!

Foto: Instagram/@sincerelyjules