Curmale cu unt de arahide si ciocolata, reteta care iti satisface instantaneu pofta de ceva dulce

1
De Irina Constantin
24 iun. 2021

Ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa gatesti nimic complicat sau sa mananci zahar rafinat? Avem noi o propunere delicioasa!

A trecut jumatate de zi fara sa mananci zahar si ai vrea sa continui in acelasi ritm. Totusi, dupa pranz, pofta de „ceva dulce” este din ce in ce mai greu de ignorat. Ai incercat sa mananci un mar sau cateva migdale, insa nimic nu pare sa functioneze. Vrei ceva bun aici si acum!

Daca scenariul de mai sus iti suna cunoscut, te intelegem. Si noua ni se intampla destul de des. De fapt, este chiar ok sa iti satisfaci din cand in cand aceste pofte, cu putina ciocolata sau chiar cu eclerul tau preferat.

Cu toate acestea, daca vrei sa pastrezi un echilibru in dieta ta si sa nu exagerezi cu consumul de zahar rafinat si alte ingrediente ultraprocesate, ai nevoie de o varianta alternativa sigura, dulce si – cel mai important – delicioasa!

Suplimentele cu probiotice te pot scapa de balonare? Ce spun expertii in nutritie

Curmale cu unt de arahide si ciocolata, cel mai rapid desert sanatos

Ingrediente necesare pentru 10 bucati:
  • 10 curmale fara samburi
  • 5 lingurite de unt de arahide
  • O tableta de ciocolata neagra
  • Fulgi de cocos sau de sare Maldon, pentru decor (optional)
Cum se prepara desertul pe baza de curmale cu unt de arahide?

Incepe prin a topi ciocolata neagra la bain marie sau la microunde, avand grija sa nu se arda. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Pana cand se raceste ciocolata, pregateste curmalele eliminandu-le samburii si crestandu-le pe verticala. Umple fiecare curmala cu putin unt de arahide, folosind o lingurita. Strange, apoi, fiecare curmala, astfel incat untul sa ramana in interior.

Cand ciocolata s-a racit partial, infige o scobitoare in fiecare curmala si inveleste-o in ciocolata. Pune curmalele pline de ciocolata pe un gratar acoperit cu hartie de copt. Lasa-le 10 minute la temperatura camerei, apoi pune-le in frigider. Inainte de acest pas, poti presara peste ele fulgi de cocos sau de sare Maldon, pentru o aroma subtila si interesanta.

Peste cateva ore, ai un desert complet, proaspat si sanatos, cu gust intens de ciocolata, unt de arahide si caramel.

Tips & tricks:

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, foloseste curmale Medjool. Acestea sunt mai mari si mai carnoase decat alte soiuri. Prin urmare, desertul tau va avea o consistenta mai placuta si un gust mai bun! Iar daca vrei sa obtii un desert cu mai multa textura, foloseste unt de arahide crunchy, cu bucati de alune.

Foto: Instagram/@megunprocessed