Enchilada cu fasole neagra, varianta simpla si reinterpretata: Pranzul hranitor pe care-l vei adora

1
De Irina Constantin
21 feb. 2021

Vrei sa variezi putin mancarea pe care o pregatesti acasa si ai nevoie de inspiratie?

Ce ai zice de un preparat total nou, venit direct din Mexic? Nu vorbim despre o enchilada clasica, ci despre una reinterpretata, mult mai usor de pregatit. Nu trebuie sa gatesti cu grija fiecare foaie si sa o rulezi in jurul umpluturii, ci doar sa pregatesti aluatul si sa pui totul la cuptor.

Daca vrei sa incerci gusturi noi la pranz sau la cina, urmeaza reteta de mai jos si iti garantam ca vei avea un nou fel de mancare preferat.

Iata cea mai simpla reteta de enchilada cu fasole neagra!

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru enchilada:
  • 130 g malai
  • 35 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 160 ml lapte de migdale sau de soia
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 ml sirop de agave sau de artar
  • Un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 15 ml ulei de masline
  • 160 g ceapa rosie
  • Un ardei gras rosu sau verde
  • O conserva de fasole neagra
  • 240 ml sos de rosii
  • Sare si piper, dupa gust
Cum se prepara enchilada cu fasole neagra?

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi apuca-te de pregatit umplutura.

Toaca marunt ceapa rosie, apoi taie si ardeiul in cubulete mici. Scurge si clateste fasolea neagra din conserva, folosind o strecuratoare si un jet de apa rece. Lasa fasolea in strecuratoare, pentru a elimina tot lichidul.

Incinge o tigaie incapatoare, pune uleiul de masline si asteapta pana cand acesta se incalzeste. Adauga ceapa si las-o la calit timp de 4-5 minute, la foc mediu. Apoi, pune in tigaie si ardeiul si condimenteaza cu sare si piper. Mai lasa legumele in tigaie 2-3 minute.

In continuare, adauga in aceeasi tigaie fasolea neagra si sosul de rosii, amestecand si lasand compozitia sa se incalzeasca. Daca tigaia ta este rezistenta la cuptor, poti lasa amestecul de legume in ea. Daca nu, transfera-l intr-un vas pentru cuptor, dupa ce l-ai tapetat cu hartie de copt.

Este timpul sa te ocupi de compozitia de enchilada. Intr-un bol mare, amesteca malaiul, faina, praful de sare si praful de copt, folosind un tel. Ulterior, adauga si ingredientele lichide: laptele vegetal, uleiul si siropul de agave sau cocos. Amesteca foarte bine cu telul, pana cand obtii o compozitie omogena si usor de turnat.

Toarna mixul de enchilada peste legumele din tava sau tigaie. Niveleaza-l cu o spatula sau cu o lingura, apoi pune totul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.

Scoate totul din cuptor si pune deasupra putin unt si un strop de sirop de agave. Serveste enchilada cu fasole neagra fierbinte!

Foto: Instagram/@biancazapatka