Top 10 retete de Paste care inlocuiesc carnea de miel, daca nu-ti place

1
De Cristina Tudor
22 apr. 2022

Nu-ti place carnea de miel si vrei sa prepari ceva special pentru zilele de sarbatoare?

Iata cateva retete usoare, dar care iti vor surprinde placut invitatii.

1. Curcan la tava

Ingrediente

1 curcan
20 mililitri ulei
maghiran
25 mililitri coniac
sare, piper

Mod de preparare:

1. Curcanul se sareaza si se lasa sa stea cateva ore.
2. Apoi se taie varful aripilor si al picioarelor si se presara in interior maghiran.
3. Se unge curcanul cu ulei, se asaza intr-o tava pe cateva betisoare si se da la cuptor.
4. In timpul frigerii se stropeste cu sosul format.
5. Dupa circa 90 de minute se unge curcanul cu ulei amestecat cu coniac si se da din nou la cuptor, pentru rumenire (curcanul trebuie fiert la inceput la foc potrivit pentru a se patrunde bine, iar apoi se continua frigerea la foc mai tare pentru rumenire).
6. Se serveste cu granitura de legume.

2. Rata cu caise uscate

Ingrediente:

carne de rata circa 1,5 kilograme
750-800 de grame de caise uscate
un pahar de vin alb
2 linguri de zahar brun
1 lingura cu faina
sare
100 de grame de fulgi de migdale
ulei
50 de grame de unt
50 de mililitri de coniac.

Preparare:

Pune caisele uscate intr-un castron si toarna peste ele un pahar de apa calda. Adauga coniacul, acopera si lasa-le sa stea circa doua ore. Spala si curata rata de excesul de piele, daca este cazul. Taie rata in bucati potrivite. Daca ai o rata intreaga, taie pulpele cu tot cu o bucata de spate, pieptul in doua pe lung, iar aripile lasa-le impreuna cu o bucata de spate. Daca pulpele sunt mari, poti separa pulpa de ciocanel. Sareaza fiecare bucata de carne si lasa-le sa stea cu sare pe ele, 30 de minute inainte de a le pune la prajit. Pune ulei intr-o cratita, care poate merge la cuptor, adauga untul si cand s-a incins, pune bucatile de carne sa se rumeneasca. Lasa-le la prajit cat sa prinda putina culoare. Adauga apoi cateva linguri cu apa, vinul si acopera bine vasul si lasa rata sa se patrunda, la foc mic.

Scurge sucul in care au stat caisele, dar nu il arunca. Cand carnea este patrunsa, adauga caisele. Acopera si lasa sa fiarba mai departe, la foc mic. Topeste zaharul, fara sa il lasi sa se arda (pentru ca devine amar) si stinge-l cu sucul in care au stat caisele. Adauga o lingura de faina, amesteca foarte bine sa nu faca cocoloase, lasa sosul sa dea un clocot, apoi rastoarna-l peste mancare.
Acopera mancarea si las-o la foc mic inca 10-15 minute. Rumeneste putin fulgii de migdalele si adauga-le in mancare. Serveste mancarea calda.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Unsplash.com