Alimente bogate in acid hialuronic: motive sa le incluzi in alimentatie

1
De Cristina Tudor
13 apr. 2024

Il vezi peste tot, din compozitia cremelor in saloanele de infrumusetare, dar e cu adevarat acidul hialuronic atat de miraculos pe cat este descris?

Se pare ca da; si nu o spunem „imbatate” de beneficiile unui nou serum, ci pentru ca stiinta a venit cu studii si argumente valide care ii sustin proprietatile.

Si mai e ceva ce trebuie sa stii. Desi cele mai populare metode de a spori productia naturala de acid hialuronic sunt prin intermediul suplimentelor, al fillerelor sau al cremelor, sunt si alimente bogate in acid hialuronic. Si desi numarul lor e foarte restrans, ce e important e ca exista multe altele care interfereaza pe cai diferite, sporind sinteza organismului.

Asadar, arunca un ochi mai jos asupra dietei cu acid hialuronic, cum o mai numesc oamenii de stiinta!

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta produsa in mod normal de catre corp, dar acest proces, ca multe altele, este perturbat de trecerea anilor. Cele mai mari rezerve se regasesc in piele, la nivelul ochilor si al articulatiilor, iar principala functie a acidului hialuronic este aceea de a atrage apa in tesuturi pentru a le mentine hidratate.

Insa atributiile ce infrumuseteaza pielea sunt cele ce au adus acidul hialuronic in centrul atentiei. Efectele hidratante, de intensificare a fermitatii si elasticitatii pielii, de imbunatatire a productiei de colagen si de stimulare a volumului dermului au plasat acest ingredient printre cele mai populare in eterna cruciada de pastrare a tineretii si frumusetii pielii.

Cum te ajuta acidul hialuronic din alimente

Alimentele bogate in acid hialuronic acorda acelasi „ajutor” pe care il primesti din fillere (de altfel, cel mai eficient) sau il obtii asternand pe piele cremele si lotiunile tale preferate.

Iata mai jos cateva dintre motivele pentru care sa optezi pentru acid hialuronic!

Pielea e mai supla si mai hidratata.

Fie ca folosesti suplimente sau il absorbi din alimentatia, acidul hialuronic atrage apa in tesuturi. Studiile au aratat de asemenea ca lasa pielea mai supla si ca reduce aparitia ridurilor, a rosetii si a dermatitei. Citeste continuarea pe divahair.ro.

Foto: depositphotos.com