Alimentele care elimina acidul uric in exces

1
De Cristina Tudor
4 oct. 2020

Acidul uric este un acid organic, care se gaseste in sange si urina, rezultand din arderea proteinelor. Patologia lui este in primul rand dominata de guta.

Valorile normale in sange sunt de 2-5 mg/100 ml ser la adulti si intre 1-3 mg/100 ml ser la copii. In urina, valorile normale sunt cuprinse intre 0,25 – 0,8 g/urina 24 h la adulti si de 3,5 mg/kg corp/24 h. La copiii sub 1 an, valoarea normala a acidului uric este de pana la 25 mg/kg corp/24h. Valorile crescute ale acestei analize medicale se intalnesc in urmatoarele cazuri patologice: guta, insuficienta renala cronica, leucemie, boli infectioase, poliglobulie, procese insotite de degradari tisulare, precum si dupa radioterapie, tratamente cu medicamente antimicotice si antimetabolice, toxicoza gravidica, intoxicatiile cu plumb si mercur.

Printre factorii care pot determina cresterea nivelului de acid uric se numara : consumul de alcool, o dieta bogata in purine (carne si peste), obezitate, genetica, acidoza, diabet, tiroida si insuficienta renala, printre altele.

Potrivit secretele.com, cele mai bune metode de eliminare a acidului uric in exces sunt urmatoarele:

1. Sucul de lamaie elimina acidul uric

Multi considera ca sucul de lamaie este acid, ceea ce este total eronat. Cu toate acestea, sucul de lamaie are o influenta pozitiva asupra corpului, reusind sa-l faca alcalin. In momentul in care corpul devine alcalin, acidul uric este neutralizat. Mai mult decat atat, acesta contine vitamina C, care poate de asemenea sa reduca nivelul de acid uric din sange. Stoarce o lamaie intr-un pahar cu apa calduta si bea-l inainte de a manca. Repeta acest procedeu timp de 3-4 saptamani si vei readuce nivelul acidului uric la normal.

2. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea durerilor provocate de un nivel crescut de acid uric, insa are si capacitatea de a reduce acest nivel. Atat lamaia, cat si bicarbonatul de sodiu pot alcaliniza corpul , facand practic acidul uric mai solubil, ceea ce va face mai usoara eliminarea lui prin rinichi…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.