Antibiotic natural recomandat pentru vindecarea infectiilor sinusurilor, congestiei nazale si infectiilor urinare

1
De Cristina Tudor
22 dec. 2020

Vorbim despre un antibiotic natural, bun atat pentru prevenirea unor boli, cat si pentru tratarea altora. Aceasta radacina valoroasa cu numeroase beneficii pentru sanatate este adeseori comparata cu ghimbirul.

Iar asta fiindca super puterea acestei plante sta ascunsa in radacina sa miraculoasa, ca un morcov alb.

Antibiotic natural: hreanul

Hreanul este folosit de secole pentru proprietatile sale curative. In special radacina sa, extrem de eficienta, este un adevarat condiment super aromat, cu gust pregnant, puternic.

Studiile stiintifice atesta calitatile hreanului. Radacina de hrean este foarte indicata pentru vindecarea infectiilor sinusurilor, pentru a atenua congestia nazala si poate preveni chiar si infectiile tractului urinar.
Atentie, nu toata lumea poate consuma HREAN!
Hreanul este contraindicat copiilor. Pielea lor si aparatul lor digestiv sunt prea sensibile pentru efectul iritant al legumei.

Din acelasi motiv nu este indicat nici persoanelor care sufera de: ulcer gastric, gastrita hiperacida, afectiuni tiroidiene, colon iritabil, ori afectiuni ale pielii.

Ca o precautie generala, nu folositi sucul pur, netratat sau extractul pur de hrean, deoarece efectele sale caustice pot irita tractul digestiv, indiferent de cat de rezistent ai avea stomacul.

Radacina are un regim asemanator cu ghimbirul, nu se folosesc cantitati mari.

Hreanul ras poate accelera imunitatea, contine o multime de vitamine si minerale.

Hreanul contribuie la mentinerea unei circulatii sanatoase a sangelui si are proprietati similare antibioticului cand este dizolvat in stomac.
Hreanul poate ameliora simptomele infectiilor de tract urinar dar este foarte buna si in bronsite.

Hreanul contine, printre altele, vitaminele C (de doua ori mai multa decat in lamaie), A, B1 si B2, saruri si minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, glicozizi sulfurati, acid carbonic, glutamine, aspargina si uleiuri volatile.

Citeste continuarea pe Doctorul zilei.

Foto: Unsplash.com.