Daca folosesti periuta de dinti electrica, s-ar putea sa vrei sa citesti asta. E posibil sa o utilizezi GRESIT

1

Cercetari recente sugereaza ca este posibil ca multi oameni sa nu foloseasca corect periutele de dinti electrice.

Potrivit unui studiu realizat de British Dental Health Foundation, mai mult de jumatate dintre persoanele care folosesc periuta de dinti electrica nu se spala pe dinti timp de doua minute, cat este recomandat. In plus, multe persoane nu inlocuiesc capul periutei atat de des pe cat ar trebui.

Cele mai frecvente greseli pe care le poti face cand folosesti periuta electrica

Nu te speli suficient de mult timp

Este nevoie de cel putin doua minute de periaj pentru a indeparta toata placa si bacteriile de pe dinti. Expertii avertizeaza ca utilizarea incorecta a unei periute de dinti electrice poate duce la acumularea de placa si alte bacterii in gura, ceea ce poate provoca boli ale gingiilor, carii dentare si alte probleme de sanatate orala.

Foloseste o periuta de dinti electrica care are un cronometru incorporat sau porneste cronometrul de pe telefonul tau. Multe periute de dinti electrice au un temporizator care face o scurta pauza dupa 30 de secunde, semn sa treci la urmatoarea sectiune a gurii.

Apesi prea tare pe periuta de dinti electrica

Este tentant sa apesi puternic periuta pe dinti, crezand ca astfel vei indeparta mai multa placa, dar acest lucru poate provoca, de fapt, deteriorarea dintilor si a gingiilor.

Miscarile pe care trebuie sa le faci cu o periuta de dinti electrica sunt diferite fata de cele cu o periuta manuala

Periutele de dinti electrice sunt proiectate sa faca munca pentru tine. Ele au miscari oscilante, rotative sau pulsatorii care curata dintii eficient. Prin urmare, nu este necesar sa faci miscari ample de stanga-dreapta sau sus-jos, cum ai face cu o periuta manuala.

Trebuie doar sa plasezi periuta pe fiecare dinte si sa o ghidezi usor de-a lungul dintilor si gingiilor. Mentine unghiul de 45 de grade fata de gingii si lasa capul periutei sa lucreze pe fiecare dinte, unul cate unul.

Imparte gura in patru zone si petrece cateva secunde pe fiecare dinte din acea zona. Asigura-te ca periuta este in contact usor si continuu cu dintii si gingiile. Lasa periuta sa-si faca treaba si concentreaza-te pe efectuarea unor miscari circulare usoare in jurul fiecarui dinte.

Periuta de dinti electrica sau obisnuita? Care este alegerea stomatologului

Nu inlocuiesti capul de periuta suficient de des

Capetele de periuta ar trebui inlocuite la fiecare trei-patru luni sau imediat ce perii incep sa para uzati.

Folosirea unui cap de periuta uzat ii scade eficienta in indepartarea placii bacteriene. Pentru a evita aceasta greseala, stabileste-ti un memento in telefon, care sa te avertizeze cand e timpul sa cumperi un cap nou de periuta. Ai grija sa alegi unul care este conceput special pentru nevoile dintilor tai, caci exista mai multe variante, cum ar fi pentru dintii sensibili sau pentru curatare in profunzime.

7 sfaturi pentru o ingrijire corecta a dintilor

Nu cureti corect capul de periuta

Clateste bine cu apa dupa fiecare utilizare si lasa periuta sa se usuce la aer. Nu o depozita intr-un suport inchis ermetic, pentru ca umezeala va favoriza aparitia bacteriilor.

Foto: depositphotos.com