Muschii „secreti” care alungesc, tonifiaza si subtiaza picioarele: 5 antrenamente eficiente

1
De Irina Constantin
30 apr. 2022

Vrei sa ai picioare tonifiate si suple? Iata ce fel de exercitii trebuie sa faci!

Nu iti vom spune ca trebuie sa arati intr-un anumit fel special pentru ca vine vara. Nu e nevoie sa aplici o presiune imensa doar pentru a respecta niste standarde impuse, de cele mai multe ori, de catre altii.

Totusi, daca simti nevoia sa faci o schimbare si sa iti antrenezi corpul pentru a te simti mai bine in pielea ta, s-ar putea sa te ajutam foarte mult.

Picioarele suple se obtin prin efort fizic constant, mai ales daca visezi la acel look definit. Musculatura picioarelor poate fi antrenata in multe feluri. Suntem sigure ca stii deja despre fandari si genuflexiuni.

Cu toate acestea, exista niste muschi care influenteaza foarte mult aspectul picioarelor. Acestia alungesc, subtiaza si ofera acel aspect fit. Este vorba despre muschii coapselor interioare, adesea ignorati in toate antrenamentele.

Iata 5 antrenamente pentru coapse interioare care iti vor remodela picioarele!

1. Incalzire pentru coapsele interioare

Muschii coapselor interioare nu se simt atat de mult in timpul antrenamentelor pentru picioare, spre deosebire de cvadricepsi si de gambe. Pentru a-i activa, incepe-ti workoutul cu aceste zece minute targetate, care vor incalzi muschii si ii vor face sa lucreze mai mult in restul antrenamentului.

2. Antrenament usor, pe saltea

Daca nu ai foarte multa energie, dar totusi vrei sa incerci un antrenament pentru coapse, incepe cu acesta. Are doar zece minute, toate exercitiile sunt simple si se fac doar la sol, pe saltea. Asadar, nici macar nu e nevoie sa te ridici!

P.S.: Este un antrenament foarte bun si daca ai dureri la nivelul genunchilor, caci acestia vor fi protejati pe toata durata, in lipsa genuflexiunilor si fandarilor.

3. Antrenament pentru coapse interioare si exterioare

Muschii coapselor interioare se completeaza perfect cu cei ai coapselor exterioare. Impreuna, acesti muschi sculpteaza picioarele si le ofera un aspect sanatos, suplu si ferm, fara celulita.

Acest antrenament presupune ceva mai multa miscare in picioare, dar si exercitii la sol, targetate atat pentru partea interioara, cat si pentru cea exterioara a coapselor. Incearca-l si vezi daca ti se potriveste!

Meghan Markle transforma trendul rochiei cu decupaje intr-o aparitie regala, perfecta pentru primavara

4. Antrenament intens pentru coapse cu greutati

Odata ce te obisnuiesti cu miscarile tipice care activeaza musculatura din zona coapselor, poti adauga in antrenamentele tale mai multa dificultate.

Poti obtine un efort mai intens cu ajutorul greutatilor. Astfel, fandarile laterale, genuflexiunile si alte exercitii vor deveni mai solicitante, iar rezultatele vor aparea mai repede, daca esti consecventa!

TikTok ne face sa fim tot mai captivati de simetria faciala – dar oare e un lucru bun?

5. Antrenament pentru coapse creativ, pentru zilele in care vrei ceva nou

Uneori, este extrem de greu sa te convingi sa faci un workout, in special daca l-ai mai facut si inainte. Daca nu exista niciun element de noutate, pe termen lung, nu numai ca eficienta scade, dar si motivatia ta va avea de suferit. Prin urmare, este necesar sa adaugi exercitii sau variatii noi cat mai des.

Asadar, daca vrei sa-ti sculptezi coapsele intr-un antrenament creativ si distractiv, da play la clipul de mai sus si pregateste-te pentru un sfert de ora in care nu ai nicio sansa de a te plictisi. Daca simti nevoia, poti continua antrenamentul cu alte 15 minute dedicate picioarelor si fesierilor.

Foto: Instagram/@pamela_rf