Beneficiile uleiului de cocos: 10 avantaje pentru sanatatea si frumusetea ta

Shutterstock
1
De Maria-Anca Zarnescu
31 mai 2018

Cand te gandesti la beneficiile uleiului de cocos, te gandesti, cel mai probabil, la minunile pe care le face acesta in rutina de infrumusetare.

Pielea hidratata, unghiile sanatoase sau parul stralucitor nu sunt singurele avataje pe care ti le aduce uleiul de cocos! El aduce un plus de sanatate si organismului tau, atunci cand este consumat drept produs alimentar!

Frumusetea vine din interior catre exterior, iar acesta nu mai este un secret! Uleiul de cocos, consumat zilnic in alimentatie, in smoothieuri sau in alte combinatii, aduce o serie de avantaje organismului tau. Pielea hidratata si stralucitoare, dintii mai albi sau o memorie mai buna sunt numai cateva dintre efectele acestuia. Daca ti-as spune ca uleiul de cocos te ajuta si sa pierzi mai usor in greutatea, m-ai crede?

Descopera beneficiile uleiului de cocos si vezi care ar putea fi motivele pentru care l-ai introduce in alimentatia ta zilnica:

Potrivit Naturalivingideas.com, uleiul de cocos joaca un rol foarte important in mentinerea organismului puternic si sanatos. Iata cateva beneficia pe care ti le ofera acesta:

Uleiul de cocos te ajuta sa pierzi in greutate mai repede

Te intrebam, la inceputul acestui articol, daca ai crede ca uleiul de cocos te ajuta sa scapi mai rapid de kilogramele nedorite. Acum iti explic si cum face el acest lucru.

Printre beneficiile uleiului de cocos se numara si imbunatatirea metabolismului. Astfel, el te ajuta sa ai mai multa energie, iar aceasta te va ajuta sa arzi mai usor caloriile pe timpul zilei. Mai mult decat atat, pentru ca este un produs bogat in nutrienti, uleiul de cocos te va ajuta sa iti mentii mai mult starea de satietate.

Beneficiile uleiului de cocos la nivelul sistemului digestiv

Uleiul de cocos este un produs cat se poate de bun petru digestie. Pe langa starea de satietate pe care ti-o poate oferi, acesta te va ajuta sa elimini mai usor bacteriile si microbii care se gasesc in interiorul tractului digestiv.

Microbii si bacteriile prezente in organism impiedica digestia sau pur si simplu conduc la un mod inadecvat in care aceasta se desfasoara.

Uleiul de cocos te ajuta sa fii o persoana mai concentrata

Datorita acizilor grasi pe care ii contine, uleiul de cocos este benefic atat pentru memorie cat si pentru concetrare. Se pare ca aceast produs minune aduce un plus de energie organismului dar si mintii. O lingurita in fiecare  dimineata este cantitatea potrivita sa ii conferii organismului energia de care are nevoie.

Beneficiile uleiului de cocos pentru buze si dantura

Pe langa nutrienti si acizi grasi, uleilul de cocos are si proprietati antimicrobiene. Astfel, el te ajuta sa indepartezi bacteriile si microbii de la nivelul cavitatii bucale, iar astfel scapi si de problema respiratiei urat mirositoare.

Prin indepartarea bacteriilor de la nivelul cavitatii bucale, uleiul de cocos te ajuta sa obtii si dinti mai albi. Odata ce indeparteaza microbii, el indeparteaza si placa bacteriana de la nivelul dintilor, lasandu-i astfel mai albi, mai curati si evident mai frumosi.

Nu il ultimul rand, efectul este vizibil si la nivelul buzelor. Daca il folosesti pe post de balsam, acesta iti va hidrata intens buzele, lasandu-le mai luminoase, mai catifelate si mai seducatoare.

Beneficiile uleiului de cocos asupra hormonilor din organism

Organismul nostru are nevoie de numerosi acizi grasi, iar multi dintre acestia se regasesc in uleiul de cocos. Ei influenteaza producerea hormonilor, iar tu vei simti acest lucru prin reducerea stresului, odhina mai buna si un plus de energie la nivelul organismului. Astfel, starea ta de bine este influentat de uleil de cocos.

Uleiul de cocos te ajuta sa arati mai bine

Fiind o substanta bogata in nutrienti si acizi grasi, uleiul de cocos te ajuta sa imbunatatesti starea de sanatate a parului tau, a pielii si a unghiilor.

Pentru ca frumusetea vine totusi din interior, iar un organism sanatos te va ajuta sa ai si un aspect placut, ar fi bine sa te gandesti la beneficiile uleiului de cocos. O lingurita pe zi te ajuta sa ai parul mai hidratat, pielea mai fina si unghiile mai rezistente.

Totodata, exista si cateva trucuri de infrumusetare pe care le poti face cu ajutorul uleiului de cocos. Acestea te vor ajuta sa iti adaptezi rutina de beauty si sa introduci ingredientele naturale, care ii vor da un plus de sanatate pielii tale.

Antiodixantii din uleiul de cocos si efectul lor asupra organismului

Uleiul de cocos este bogat in antioxidanti, mai ales daca este virgin. In acesta caz, ar fi bine sa stii ca el este extrem de benefic in prevenirea depunerilor de placi arteriale. In cazuri grave acestea duc la ateroscleroza.

Beneficiile uleiului de cocos pentru frumusete

Daca alegi sa il folosesti in rutina de infrumusetare, uleiul de cocos poate inlocui o multime de produse, iar astfel te vei bucura de cel putin 3 schimbari pozitive in viata ta: vei avea mai mult loc in baie, pentru ca dintr-un singur borcan de ulei de cocos poti face o multime de tratamente de infrumusetare, vei inlocui ingredientele nocive cu unul naturale, benefic pentru sanatatea ta si vei descoperi cat de eficiente sub produsele naturale, bio, pentru rutina zilnica de ingrijire.

Iata cateva trucuri pe care le-am descoperit pe Health.com si pe care la care poti apela usor si rapid, daca vrei sa iti ingrijesti pielea cu ulei de cocos. Pe unele le-am incercat si mi-au placut tare mult!

Uleiul de cocos pe post de demachiant

Cu ajuorul uleiului de cocos poti indeparta machiajul din timpul zilei si hidrata tenul in acelasi timp. Formula lui cremoasa si grasa te ajuta sa dizolvi rezidurile de machiaj din timpul zilei,sa indepartezi produsele si sa te bucuri de o piele curata.

O reteta de demachiant pe baza de ulei de cocos? Pune o lingurita sau doua de ulei de cocos intr-un castron si lasa-l in cuptorul ce microunde, pentru cateva secunde, pentru a se topi. Inmoaie apoi dischetele demachiante in el, si lasa-le in castron pana ce se absoarbe continutul. Dupa cateva minute foloseste-le pentru a-ti curata machiajul.

Ulei naturale pentru cuticule

Uleiul de cocos poate fi un bun produs pentru rezolvarea unei vechi probleme: cuticulele. Aplica cate putin ulei de cocos pe fiecare deget, la cuticula si lasa-l sa actioneze. Datorita acizilor grasi si a nutrientilor, acesta va hidrata intens zona, lasand mainile cu un aspect frumos!

Hidratant pentru corp

Indiferent ca alegi sa il folosesti pe post de lotiune hidratanta sau ulei pentru machiaj, acest produs din cocos iti va lasa pielea fina si catifelata, iar mirosul este de-a dreptul wow. Te va face mereu sa te gandesti la o vacanta tropicala.

Beneficiile uleiului de cocos pentru zona ochilor

Uleiul de cocos este un pordus hidratant si bogat in nutrienti asa ca, daca vrei sa scapi de roseata din zona ochilor, cearcane si riduri fine, ai putea sa ii acorzi o sansa.

Foloseste uleiul de cocos dimineata si seara, pentru a-ti hidrata zona din jurul ochilor, iar pielea ta va fi mai luminoasa si va capata un aspect mai sanatos!

Beneficiile uleiului de cocos pentru exfoliere

De ce este atat de bun uleiul de cocos? Pentru ca il poti mixa cu aproape orice si vei obtine un scrub hidratant. Eu de exemplu, optez pentru o carianta pe baza de ulei de cocos si cafea. Cei de la Health.com recomanda si urmatoarea reteta:

Amesteca o jumatate de cana de zahar sau sare de mare cu o cantitate egala de ulei de cocos. In dus, aplica amestecul pe piele si maseaza usor, pentru un efect mai intens de exfoliere. Clateste cu apa calduta si aplica apoi lotiunea ta hidratanta preferata.