Poate uleiul de cocos sa vindece candida?

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
11 iul. 2018

Infectiile intime sunt o problema spinoasa care ne scade calitatea vietii. Din fericire uleiul de cocos si candida au o stransa legatura cand vine vorba despre tratament.

Daca suferi din pricina infectiei cu Candida, afla ca uleiul de cocos a dovedit in studii clinice proprietati nebanuite privind combaterea ei. Mai multe despre uleiul de cocos si candida am aflat de la editorii stylecraze.com.

Ce este candida

Candida este un tip de ciuperca responsabila pentru producerea diverselor infectii bucale, gastro-intestinale si intime. Cand sanatatea florei de la nivel vaginal sau intestinal scade apar dezechilibre care favorizeaza dezvoltarea infectiilor micotice. Cei mai intalniti factori care subrezesc sanatatea florei sunt antibioticele, imunitatea scazuta, kilogramele in plus si utilizarea in exces a produselor de igiena intima.

Odata instalata in corp, candida se manifesta prin scurgeri urat mirositoare, mancarimi vaginale, disconfort si usturime la urinare, chiar dureri in timpul actului sexual. Sunt multe situatii cand infectiile cu candida dispar de la sine, dar exista un risc mare de recidiva, daca nu este tratata si tinuta sub control.

De obicei apare inaintea menstruatiei, cand nivelul pH-ului scade, si mai des in timpul sarcinii, cand nivelul de estrogen creste, specific perioadei.

Uleiul de cocos, bun la toate

Unul dintre cele mai versatile ingrediente in industria cosmetica, uleiul de cocos este adesea utilizat in ritualurile de infrumusetare. Acizii grasi din uleiul de cocos hidrateaza, in timp ce acidul lauric protejeaza si catifeleaza pielea. Stiai ca pentru a avea dinti albi, iti poti clati gura cu ulei de cocos? Acidul lauric din compozitie distruge placa bacteriana vinovata pentru ingalbenirea danturii. E bine sa tii uleiul in gura un sfert de ora, ca sa obtii cele mai bune efecte. Acest ulei este bun si pentru masajul pielii, deoarece catifeleaza si hidrateaza in profunzime. De aceea, poate fi de mare ajutor in lupta cu vergeturile ramase dupa sarcina si lauzie sau dupa scaderea brusca in greutate. Fa masaje locale, cu miscari circulare si energice, iar leziunile pielii se vor estompa. Pentru par, uleiul de cocos aduce beneficii greu de egalat. Maseaza-ti podoaba capilara dupa baie si apoi clateste-te cu multa apa. Matreata va disparea, parul isi va recapata volumul si stralucirea, iar firul de par va fi mai rezistent. Uleiul de cocos este si un scrub eficient. De asemenea, poate fi utilizat si in tratamentul verucilor si aduce beneficii si in caz de probleme intime.

Uleiul de cocos si candida – cum functioneaza ca tratament

Tratamentele antifungice sunt cel mai des utilizate in cazul infectiilor cu Candida. Desi foarte eficiente, acestea pot destabiliza sistemul imunitar. Exista remedii naturale pentru neplacerile intime, iar uleiul de cocos ocupa un loc fruntas in topul celor mai eficace. Introdu-l in dieta obisnuita si va favoriza vindecarea naturala a infectiei.

Uleiul de cocos contine acizi grasi esentiali, cum sunt acidul caprilic, acidul capric si acidul lauric; toate au dovedit ca pot invinge infectiile de acest tip. Acidul caprilic este utilizat si in suplimentele antifungice si poate restabili aciditatea in stomac la niveluri normale. Acidul capric si acidul lauric detin proprietati antimicrobiene si antifungice si lupta impotriva infectiilor tip Candida.

Trebuie spus si ca, desi indeparteaza infectiile fungice, uleiul de cocos protejeaza bacteriile prietenoase din corp. Mai mult decat atat, dupa ce devitalizeaza fungii, ii aduna si ii elimina din sistem. In felul acesta, Candida nu va mai avea cu ce sa se alimenteze si sa se dezvolte.

Foto: Shutterstock.com