Pericolele din vacanta – cele mai frecvente boli luate la piscina!

1
De Cristina Tudor
24 iul. 2018

Vara se numara vacantele, calatoriile, orele de plaja si timpul petrecut la mare sau in parcurile acvatice. Fii atenta la pericole! Distractia se poate transforma in cosmar daca apar boli luate la piscina.

Mentine-ti sanatatea si protejeaza-i pe ai tai de boli luate la piscina! Microorganismele din bazine, scriu cei de la usefulbeautytips.net, pot cauza infectii serioase si probleme de sanatate greu de vindecat.

Afectiuni ale pielii

Bacteria Pseudomonas aeruginosa poate cauza foliculite, infectii cutanate care se manifesta prin aparitia unor bubite rosii in zonele cu pilozitate ale corpului.

Granulomul de piscina este alta problema de sanatate care apare frecvent la cei care fac baie in piscine cu apa incalzita, in rauri, lacuri. De obicei, se manifesta la nivelul mainilor sau picioarelor si ia forma unui nodul de culoare violet. Granulomul se produce in zonele cu lezuni cutanate si evolueaza spre ulceratii.

Petele de pe piele, care apar sub forma unor eruptii cutanate rosii, purulente si care provoaca mancarime pot fi contractate la piscina. Ca sa eviti acesta neplacere este de ajuns sa faci dus inainte si dupa scufundarile in apa din bazin.

Dermatitele de contact apar cand pielea intra in contact cu substantele dezinfectante dizolvate in apa. Daca te confrunti deja cu eczeme, mersul la piscina va agrava afectiunea.

Boli oculare

Conjunctivita virala este o afectiune a ochilor, care se poate transmite prin contact direct, aerogen, prin apa din bazin sau din lacuri. Chiar si apa marii poate afecta sanatatea ochilor.

Exista pericolul contractarii acestor infectii chiar si la piscinele atent ingrijite, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante si cele cu clor puse in apa. Printre simptomele conjunctivitei se numara roseata, secretiile abundete si durerile oculare. Nu astepta sa treaca de la sine. Conjunctivitele necesita diagnostic si tratament adecvat, recomandat de un medic specialist oftalmolog.

Boli luate la piscina – otitele

Infectiile la urechi cauzate de germenii din apa sunt si ele des intalnite vara. Otitele se pot dezvolta in urma scufundarilor in apa marii sau in bazin. De exemplu, otitele externe sunt provocate de apa care trece prin canalul auditiv si stagneaza, provocand inflamatii. Odata patrunsa in ureche, apa care stagneaza determina dezvoltarea ciupercilor si aparitia micozei.

Infectii genitale

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile vara, cand merg la mare sau strand, este aparitia infectiei genitale cu ciuperca numita Candida Albicans. Aceasta infectie se numeste candidoza vaginala si apare in urma modificarii florei vaginale din cauza clorului, transpiratiei si materialului costumului de baie. Candidoza este o infectie produsa de inmultirea exagerata a acestei ciuperci. Printre simptomele care insotesc afectiunea se numara secretia albicioasa abundenta, iritatia mucoasei vaginale, senzatia de prurit, durere sau arsuri la urinare.

Foto: Free People