Reteta fericirii e unica

1
De Andreea Raicu
17 iun. 2015

De cate ori nu ai vrut lucrurile pe care le au cei din cercul tau de prieteni? De cate ori nu ai facut eforturi supraomenesti sa le obtii?

Te-ai zbatut luni intregi sa ai ce au prietenele tale, fie ca era un job care suna bine, o masina, o pereche de pantofi, un stil de viata, iar la final erai destul de nemultumita si foarte obosita?
Ti s-a intamplat sa fii trista si chiar sa intri in panica atunci cand ai vazut ca mai toate prietenele tale s-au maritat si au facut copii, iar tu esti printre ultimele sau chiar singura care nu traieste asta?

Niciodata nu imprumutati “reteta fericirii” de la ceilalti!

O presiune care te face sa vrei acelasi lucru chiar daca esti intr-o relatie care nu te face fericita.  Stiu foarte bine cum e pentru ca si eu am trait asta. Si eu am ales sa fiu in situatia asta!

Acum cand ma uit in urma mi se pare atat de trist si fara sens, dar atunci pentru o buna perioada de timp nu puteam sa vad lucrurile asa. Si asta se intampla cand alegi sa traiesti comparandu-te cu ceilalti si nu dupa ce simti tu.

Nu acceptati compromisuri. Sunt dureroase!

Sunt extrem de multe exemple in jurul nostru si daca veti fi atenti le veti observa. Povestea unei alte fete mi-a intarit concluzia. Era intr-o relatie de trei ani. In ultimii doi avea numai nemultumiri legate de comunicarea cu partenerul ei, grija sau mai bine zis lipsa ei si a respectului, se simtea neiubita si neapreciata.

Cu toate astea intr-o zi vad pe degetul ei un inel de logodna, semn ca acceptase sa isi continue viata alaturi de acelasi partener de care era extrem de nemultumita. Intrebarea mea a venit intr-un mod firesc, dar cald si atent sa nu o faca sa se simta agresata. “Te mariti cu un om care te face nefericita?”, raspunsul ei a fost fara rezerve: “Da, pentru ca toata lumea din jur are pe cineva, iar eu sunt singura care nu e maritata.”

Cumva castigase. Isi atinsese telul dupa care umblase atat de mult. Era si ea ca celelalte, aplicase reteta fericirii. Dar cu ce pret si de ce? Asta doar ea stie. Eu pot sa spun ca o vad mereu trista si singura, nefericita si resemnata la nici un an de la casatorie. Am spus ca stiu ce inseamna asta pentru ca si eu mi-am dorit sa ma marit si sa fac un copil cand aproape toate prietenele mele facusera pasul acesta, chiar daca eram intr-o relatie toxica. Acum sunt fericita ca nu am facut-o.

Nu cautati confirmari

Viata este despre alegeri. Stiu ca suna dur si ca este greu de cele mai multe ori, dar noi alegem ce vrem sa avem in viata noastra.  E important sa dam la o parte lucrurile vechi, sa facem loc, ca sa lasam noul sa intre in viata noastra. Luati-va timp pentru voi sa simtiti daca va place ce aveti in viata, daca sunt lucrurile pe care le vreti cu adevarat sau doar pentru ca asa e frumos, bine, e normal si are toata lumea.
Iar daca nu, e mometul sa schimbati asta.
Schimbarea e grea, dar aduce cu ea niste lucruri incredibile la care nici macar nu va puteti gandi.
Va promit.

Sa aveti o zi minunata ca voi!