Cum se curata rodia

Semintele de rodie sunt pline de antioxidanti si sunt minunate presarate peste o salata. Afla cum le poti curata fara sa te umpli de roseata pe haine.

Rodiile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe. Au proprietati nutritive fara rival . Mai multe studii au aratat ca au o multime de beneficii pentru organism si pot reduce riscul pentru un numar mare de boli.

O ceasca plina cu seminte de rodie – aproximativ 175 de grame – contine, potrivit Authoritynutrition.com, sapte grame de fibre, trei grame de proteine, 30% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul de vitamina K, 16% din cel de acid folic si 12% din cel de potasiu.

Bobitele rosii sunt foarte dulci. Aceeasi ceasca are 24 de grame de zahar si 144 de calorii. Le poti consuma ca desert, simple, sau presarate in salate.

Cum se curata rodia

Iata cum poti scoate bobitele rosii de rodie fara sa faci dezastru in bucatarie. Urmeaza pasii de la Realsimple.com:

Pasul 1: Taie coaja rodiei. Cresteaza pielita in sectiuni, taind acolo unde membrana este mai subtire. In felul acesta, nu o sa tai si semintele rosii.

Pasul 2: Scufunda rodia intr-un vas cu apa si desfa-o delicat in bucati. Fa totul sub apa. Scoate coaja rozulie, indeparteaza membrana alba si scoate semintele. In timp ce semintele se vor scufunda, membrana va pluti la suprafata.

Pasul 3: Indeparteaza bucatile de coaja si membrana, lasand in apa numai semintele rosii.

Pasul 4: Scoate semintele din apa si aseaza-le pe un prosop de hartie, sa se usuce. Semintele pot fi bagate in frigider intr-o caserola care se inghide etans, unde vor rezista pana la trei zile.

Acum ca stii cum se taie o rodie, afla si cum se face o Masca faciala cu suc de rodie: o pasiune beauty!

FOTO: istockphoto.com