Am testat 12 masti faciale in 2022: Acestea sunt cele mai bune

1
De Teodora Tirca
10 sept. 2022

Ador mastile faciale pentru rezultate pe termen scurt, atunci cand tenul meu trebuie sa arate impecabil pentru un eveniment.

De asemenea, folosesc mastile faciale pentru a-mi repara bariera de protectie a pielii, dupa ce am exagerat cu ingrediente puternice, precum acizii si retinoizii. Atunci cand pielea este iritata, machiajul nu se asaza cum trebuie, iar eu ma machiez destul de des.

Folosite cu regularitate, mastile pot avea si beneficii anti-aging pe termen lung, mai ales daca nu e nevoie sa le clatesti dupa 10-15 minute: cu cat ingredientele au mai mult timp sa se absoarba in piele, cu atat rezultatele vor fi mai impresionante. Insa pentru mine sunt importante si rezultatele pe termen scurt: mi se intampla adesea sa observ ca tenul meu se descuameaza in jurul nasului sau in zona barbiei chiar inaintea unui eveniment important. In aceste momente ma bazez pe una dintre mastile mele hidratante si regenerante preferate, iar in cateva zeci de minute obtin piele ca de bebelus.

Anul acesta am incercat cel putin 12 masti faciale si am cateva preferate care vor ramane mereu in rutina mea de ingrijire:

1. Keenoniks Querencia: Flawless Sheet Mask

Masca tip servetel Hidratanta si Regeneranta

19,50 lei, skinergist.com

Cred ca e preferata mea de anul acesta. Mi-a reparat pielea in timp record, astfel ca nu-mi venea sa cred cum arata tenul meu dupa ce am dat-o jos. Am inceput cu iritatii, roseata, zone fragilizate si deshidratare, iar dupa ce am folosit masca de la Keenoniks pielea mea era ca noua: perfect hidratata, „plina”, ferma, luminoasa, fara roseata si textura neuniforma. Chiar zilele acestea urmeaza sa-mi comand mai multe, pentru ca vreau sa o am mereu la indemana, mai ales in sezonul rece. Printre ingredientele intens reparatoare vei gasi pantenolul, aminoacizi din matase, Madecassoside, ceramide, niacinamida.

Obiceiurile alimentare pe care Hailey Bieber le urmeaza zilnic pentru a avea o silueta supla

2. Dermalogica Multivitamin Power Recovery Mask

335 lei, sephora.ro

Daca esti interesata mai ales de beneficiile anti-aging, aceasta masca intensa este perfecta pentru tine. Contine vitamina A (retinol), vitamina C, vitamina E si acid linoleic. Practic, este un cocktail de antioxidanti care regenereaza pielea fragilizata si afectata de radiatiile solare (riduri, pete, textura neuniforma). Vitamina A stimuleaza productia de colagen nou si creste viteza de reinnoire a celulelor, estompand ridurile si petele si restaurand fermitatea, in timp ce vitaminele C si E ilumineaza tenul si ii confera prospetime. Ingredientele hidratante si emoliente iti vor oferi acea piele „plina”, ca de bebelus.

Pentru ca este formulata cu ingrediente puternice, masca de la Dermalogica se clateste dupa 15 minute. Aplic-o pe tenul spalat si uscat, maseaz-o bine in piele, las-o sa actioneze, apoi clateste cu apa calduta si aplica serumurile si cremele tale preferate. Daca o folosesti o data pe saptamana, vei vedea efectele de intinerire pe termen lung.

3. Sand&Sky Australian Emu Apple Travel Size

121 lei, sephora.ro

Eu am gasit la Sephora varianta travel size, de 30 de grame, dar am folosit-o timp de 6-7 luni, asa ca e un gramaj bun. M-a atras promisiunea de a reda elasticitatea si hidratarea pielii, si nu m-a dezamagit. Are o textura super usoara, se absoarbe aproape complet in piele, ca o crema hidratanta. Uneori o clatesc dupa o ora, alteori o las sa actioneze peste noapte si ma trezesc cu piele incredibil de hidratata si ferma, fara pori vizibili. Este formulata cu mar astralian Emu, bogat in antioxidanti, fructe de padure si prune Kakadu, una dintre cele mai bune surse de vitamina C din lume.

4. Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask

Cicapair™ Tiger Grass Sleepair Intensive Mask - Dr. Jart+ | Sephora

75 lei, sephora.ro

Din nou, am luat varianta travel size, de 30 ml, pe care o folosesc de luni de zile, si nu am ajuns nici macar la jumatate (nu trebuie sa aplici o cantitate mare). Cicapair este arma mea secreta atunci cand vreau sa vindec mai repede eruptii, iritatii sau cicatrici post-acnee. Ma ajuta chiar si cu zgarieturile pe care le primesc din partea pisicutei mele.

Formula speciala Dr.Jart+ Green Repair Solution™ reuneste proprietatile reparatorii ale ierbii tigrului (Centella Asiatica aka Cica) cu un amestec cu efect stimulator de ierburi, minerale, un umectant hidratant si un ferment probiotic pentru a calma pielea. O aplic pe tenul spalat si uscat seara, inainte de culcare, iar dimineata o clatesc. Pielea mea este perfect reparata, fara roseata si zone uscate. In plus, cicatricile post-acnee dispar mai rapid de pe piele.

Meghan Markle nu se simtea frumoasa: „Eu eram ratusca cea urata”

5. Origins Out of Trouble

141 lei, sephora.ro

In perioadele cu mai multe eruptii acneice, folosesc aceasta masca purifianta de la Origins, pentru ca nu-mi usuca tenul. Are o formula ultra-absorbanta cu oxid de zinc si sulf pentru a echilibra productia de sebum si a minimiza eruptiile acneice si roseata. La acestea se adauga ingredientele calmante si hidratante, care netezesc si ilumineaza tenul. O las sa actioneze 10 minute, apoi o clatesc cu apa calduta.

Foto: Freepik.com