Brunetul ciocolatiu este culoarea de par oficiala a sezonului de toamna/iarna 2022-2023

1
De Teodora Tirca
16 nov. 2022

In fiecare an este o nuanta pe care te poti baza, insa anul acesta s-a transformat intr-un adevarat trend.

O culoare care arata mereu scump si i se potriveste oricui este brunetul ciocolatiu delicios. Desi este intens, are o luminozitate aparte si scoate in evidenta nuantele de miere din ochii sau din pielea ta. Hairstylistii sunt de acord ca flateaza pe toata lumea, comparandu-l cu acel tricou alb clasic, care se integreaza perfect in orice tinuta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Este o nuanta grozava atat pentru tonurile de piele reci, cat si pentru cele calde, si confera oricarei texturi de par un aspect luxos, bogat, feminin si multidimensional. „Ceea ce o face atat de speciala sunt nuantele multiple care ajuta la reflectarea luminii”, spune George Papanikolas, colorist si ambasador Matrix. „Aceste nuante intunecate, ton pe ton, ajuta la reflectarea luminii si ii ofera parului o miscare naturala.”

Ce fac in fiecare zi pentru a fi mai fericita

In timp ce brunetul intens este o alegere populara in fiecare toamna, de data aceasta este clar in lumina reflectoarelor, iar celebritatile si influencerii l-au transformat intr-un adevarat trend. Chiar si unele figuri celebre care au fost blonde dintotdeauna s-au aventurat in zona brunetului intens.

Afla in continuare cum sa alegi nuanta potrivita pentru tine si cum sa o mentii fresh pentru cat mai mult timp.

Brunetul ciocolatiu este o reinterpretare mai profunda a parului castaniu, amestecand mai multe tonuri intense pentru a crea luminozitate si dimensiune – imagineaza-ti-o pe Sarah Michelle Gellar in Cruel Intentions. „Cand ne uitam de fapt la ciocolata, ea are profunzime, stralucire, bogatie si ceva caldura”, spune Gregga Prothero, hairstylist din Los Angeles si proprietara salonului Gregga LA.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vincent Oquendo (@makeupvincent)

In functie de tonurile pielii tale, dar si ale parului, hairstylistul tau poate alege sa incorporeze un amestec de nuante brune pe baza de rosu pentru a flata, de exemplu, o nuanta calda a pielii, sau maronii pe baza de castan pentru a se armoniza cu un ton rece al pielii.

6 greseli pe care le faci atunci cand aplici serumul cu retinol

Desi orice culoare de baza poate lucra cu o nuanta de brunet profund, cei care au parul inchis la culoare in mod natural vor obtine mult mai usor acest rezultat. „Daca tonul tau natural este de la maro mediu la maro inchis, va fi extrem de usor de intretinut”, spune Prothero. „Pentru ca nu se va vedea o diferenta mare la radacini, vei putea face mai putine vizite la salon. Insa daca ai in mod natural par deschis, timpul de intretinere este la fiecare doua, pana la patru saptamani”, precizeaza hairstylistul.

Foto: Instagram/@haileybieber