Ce obiceiuri alimentare ai in functie de zodia in care te-ai nascut

1
De Cristina Tudor
11 oct. 2018

Fie ca esti genul de persoana care isi citeste horoscopul de dimineata, fie ca nu esti interesata de ce va zic astrele, cu siguranta stii pe cineva care ar vrea sa afle mai multe despre “dieta zodiacala”.

Conceptul este destul de clar, in functie de zodie ti se recomanda o anumita dieta, spun cei de la Elite Daily. Desi nu a fost demonstrat stiintific, poti incerca dieta care se potriveste cel mai bine cu caracteristicile zodiei tale.

Dieta berbecilor este una comoda.

Berbecii sunt tot timpul pe fuga, asa ca daca sunteti nascuti intre 21 martie- 19 aprilie, cea mai buna dieta pentru voi este una comoda si rapida. Atunci cand mergeti la shopping, cumparati aperitive, ceva usor de preparat, fie ca amestecati mai multe ingrediente sanatoase sau preparati ceva repede la cuptorul cu microunde. Printre produsele preferate se afla: orezul brun, lintea, dar si produsele proaspete cum ar fi rosiile, conopida, ridichiile, dar si caisele uscate.

Taurii nu se grabesc nicaieri.

Ati putea crede ca Taurii mananca repede si se ridica de la masa. Din contra, Taurii sunt foarte senzuali si cand vine vorba despre mancare. Le place sa aiba pe masa mai multe feluri de mancare, inclusiv desert, deci sa nu va mire daca petreceti ceva timp la masa. Daca sunteti Taur, cu siguranta aveti frigiderul plin cu: branza, avocado, maioneza, lapte de cocos.

Gemenii prefera sa manance in oras.

Pentru a fi intr-un echilibru total, Gemenii au nevoie de doua lucruri: evenimente sociale si timp doar pentru ei.  Gemenilor le place sa participe la acest fel de evenimente, pentru ca le place sa discute, dar cand vine vorba de relaxare, simt nevoia sa stea singuri. Acest lucru se reflecta in dieta lor prin faptul ca prefera sa ia doar o gustare cand petreceti timp impreuna, pentru ca scopul principal al intrunirii este de fapt sa vorbiti. Gemenii prefera fructele, castravetii si mazarea, dar si supele si vinul.

Racii ar trebui sa aiba grija cu stomacul.

Racii in general sunt persoane foarte sensibile, asa ca desigur si stomacul lor este usor afectat. Daca sunteti nascut intre 21 iunie- 22 iulie, ar trebui sa mancati alimente lejere. Racii au nevoie de un echilibru intre grasimi sanatoase, proteine slabe si zaharuri naturale. Acestea ar fi cateva produse recomandate Racilor: fasole, fructe de mare, dar si rosii, sfecla, nuca de cocos, orez si ovaz.

Leii sunt pasionati de mancare.

Cu totii avem acea persoana in grup care de fiecare data cand mananca, nu se poate abtine de la comentarii, sau care savureaza fiecare inghititura. Dieta unui Leu se bazeaza pe alimente care ii fac sa se simta bine si care le dau sensatia de rasfat si abundenta. O salata cu porumb, rosii, poate putin pepene sau seminte de dovleac va aduce aportul necesar de grasimi sanatoase.

Fecioarele respecta cu strictete regimul.

Fecioarele simt nevoia sa fie in control tot timpul, asa ca atunci cand vine vorba de mancare, tind sa aiba un program foarte strict, care include gustari, dar si mancaruri nutritionale care sa ii mentina in forma. Fecioarele au nevoie de produse fresh si de calitate, precum rosii, verdeturi si granola. Atunci cand calca stramb, Fecioarele prefera ciocolata si fructele cu foarte multe zaharuri.

Balantele sunt dispuse sa incerce orice.

Pentru Balante regimul alimentar se ridica la nivelul de arta. Este foarte probabil ca Balantele sa va fure din farfurie pentru ca sunt tot timpul pofticioase. Tocmai din acest motiv, dieta lor este mai flexibila, si rareori reusesc sa manance cu moderatie. Daca va suna cunoscut, ar trebui sa va asigurati ca includeti toti nutrientii necesari organismului, si anume carbohidrati, grasimi sanatoase, proteine etc. Incercati gustarile sanatoase precum merele, nucile, adaugati chimen in mancaruri, dar si fructe de mare.

Pentru Scorpioni, fiecare masa este un eveniment special.

Scorpionii apreciaza momentul servirii mesei, si au nevoie sa manance ce doresc si cand doresc. Scorpionilor le plac mancarurile foarte aromate, de exemplu: ciocolata, sfecla, ciupercile, dovleacul, stridiile.

Sagetatorii prefera mancarea proaspata.

Sagetatorii au doua lucruri preferate: aventurile si pamantul. Cei nascuti intre 22 noiembrie si 21 decembrie adora sa incerce lucruri noi, atat timp cat sunt proaspete si provin din pamant. Mancati doar mancare sanatoasa si organica, iar daca se intampla sa cumparati produse de la supermarket si nu din piata, cu siguranta le spalati bine inainte de a le consuma. Pentru a avea o viata sanatoasa, va sfatuim sa incercati curcan, legume, precum broccoli, si fructele, asa cum sunt prunele, caisele, strugurii.

Capricornii nu se abat de la rutina.

Rareori se intampla ca aceasta zodie sa incerce ceva nou. Le place rutina, nu ies din confortul lor, si mananca mereu acelasi lucru. Sunt obisnuiti cu o dieta repetitiva, pot manca acelasi lucru in fiecare zi, chiar si pentru cativa ani. Deci, cu siguranta nu veti impresiona un Capricorn cu un fel nou de mancare.

Varsatorii controleaza ceea ce mananca.

Daca sunteti Varsatori, cu siguranta sunteti cei care aleg intotdeauna restaurantul in care veti manca. Nu e vorba ca ati fi foarte pretentiosi, doar ca va place sa controlati acest aspect. Un Varsator iti va parea foarte tipicar, insa el prefera mancarea proaspata si sanatoasa, si vrea sa se asigure ca are parte de ce e mai bun.

Pestii prefera pestele.

Poate fi putin ciudat, dar da, este adevarat. Pestii iubesc fructele de mare si mancarea foarte picanta. Daca sunteti Pesti, atunci ar trebui sa comandati o cina mediteraneana data viitoare cand iesiti in oras, iar daca va gatiti acasa, incercati condimente si ierburi exotice care sa va suprinda papilele gustative.

Foto: Shutterstock.com