Wednesday, serialul momentului despre Familia Addams, este filmat in Romania

1
De Alice Papuc
8 dec. 2022

Te intrebi cum arata Romania in cel mai in voga serial de pe Netflix? In acest articol vei descoperi locurile din Romania in care a fost filmat serialul Wednesday.

Daca te gandesti, asemenea mie, cu nostalgie la momentele in care priveai Familia Addams, am vesti bune pentru tine! Wednesday, serialul momentului de pe Netflix, este continuare a ceea ce cunoastem deja despre Familia Addams. Avem placerea de a o urmari pe tanara domnisoara in adolescenta, subiect care nu a mai fost abordat pana la acest moment.

8 parfumuri pe care celebritatile chiar le poarta

Cum a inceput totul

Totul a pornit de la o serie de benzi desenate din 1983, publicata in The New Yorker. Povestea este centrata asupra Familiei Addams, o familie extravaganta formata din Gomez si Morticia Addams, alaturi de cei doi copii ai lor, Wednesday si Pugsley. Amalgamul dintre elementele de comedie si elementele horror fac ca povestea sa fie una delicioasa: lucrurile pe care oamenii obisnuiti le gasesc drept dubioase, in familia Addams sunt mai mult decat firesti.

Netflix a luat hotararea de a duce povestea mai departe, si nici ca m-as putea bucura mai mult! Este timpul ca emblematica serie sa fie cunoscuta si de generatiile mai noi, printr-un spin-off de succes despre adolescenta lui Wednesday. Serialul care ii poarta numele, Wednesday, pastreaza umorul negru, ironiile si sarcasmul, aducand o nota de mister povestii. Personajele sunt conturate in modul in care au fost imaginate initial de Charles Addams, iar regia este realizata de Tim Burton, in estetica lui reprezentativa.

Piese vestimentare care definesc stilul elegant al lui Kate Middleton. Cum sa te imbraci ca ea

Cum este prezentata Romania in Wednesday

Serialul a fost asteptat cu sufletul la gura de utilizatorii Netflix de la noi din tara si pentru ca filmarile au avut loc in Romania. Poti vedea locuri emblematice din Romania, precum Castelul Cantacuzino din Busteni (Academia Nevermore), gara din Sinaia (Gara Burlington), si cladiri bine-cunoscute din Bucuresti:  Universitatea Politehnica (liceul Nancy Reagan) sau casa Monteoru (locul unde s-a desfasurat balul bobocilor).

Ceea ce este si mai captivant pentru mine este faptul ca actiunea din serial se desfasoara pe coasta de Est a Americii. Cu toate acestea, locurile din Romania au fost gasite drept potrivite pentru filmarea serialului.

Mai mult decat atat, ne putem mandri cu actori romani in distributie. Magicianul Victor Dorobantu il intepreteaza pe The Thing, mana fara trup care este companionul de nadejde al lui Wednesday. Dupa parerea mea, acesta este unul dintre cele mai complexe roluri. In continuare, George Burcea joaca rolul lui Lurch, valetul familiei Addams, in timp ce Cezar Grumazescu este antrenorul Academiei Nevermore.

„De la zero” – serialul Netflix care te va face sa plangi si te va ajuta sa descoperi ce inseamna iubirea adevarata

Concluzia mea?

Chiar daca te numeri sau nu printre generatiile care au crescut urmarind familia Addams, merita sa urmaresti serialul. Cumpara-ti gustarile preferate si petrece o seara spooky, in care sa te bucuri de un serial pe masura. Umorul negru, decorurile si coloana sonora desavarsita vor completa perfect peisajul.

Singurul risc la care te supui este acela ca, asemenea mie, sa nu mai stii ce sa faci cu viata ta odata ce termini serialul. De fiecare data cand urmaresc o serie care imi place, raman blocata cu gandul acolo. Analizez faptele pe care le-am urmarit. Mai mult decat atat, ma intreb ce personaj ar mai putea realiza un viitor spin-off.

Foto: PR.