Ce produse anti-aging as folosi daca nu as putea alege decat doua

1
De Teodora Tirca
21 mart. 2023

Nu ducem lipsa de optiuni cand vine vorba de skincare. Dar daca ar fi sa folosesti doar doua produse anti-aging pentru tot restul vietii, ce ai alege?

Trebuie sa recunosc ca imi place sa testez si sa recomand produse de ingrijire a pielii. Ador sa am optiuni, dar nu avem neaparat nevoie de 3 seruri, 2 tonere si 5 creme pentru a avea o piele superba. De fapt, am observat ca in perioadele in care aplic prea multe produse, pielea este coplesita si imi apar iritatii.

Unele tipuri de ten chiar beneficiaza de pe urma unei rutine simple de ingrijire, care contine cat mai putine produse. Pana la 25, chiar 28 de ani, poti scapa usor fara o rutina complicata daca te asiguri ca folosesti SPF cu regularitate. Insa dupa o anumita varsta trebuie sa introducem ingredientele anti-aging, care lupta cu ridurile, petele si pierderea fermitatii pielii.

Zilele trecute ma uitam peste rafturile mele pline cu produse si ma gandeam ce as face daca nu as avea acest job si nu as avea acces la atat de multe produse. Cum as alege sa-mi ingrijesc tenul si pe ce produse anti-aging as pune accentul?

Cele 2 produse anti-aging pe care le-as alege daca nu as putea sa folosesc mai multe – sunt cele mai versatile:

1. Retinol

The Inkey List SuperSolutions 1% Retinol Serum, 120 lei, sephora.ro

Am ales un produs cu retinol, pentru ca acest ingredient anti-aging e cel mai versatil, din punctul meu de vedere. Retinolul elimina celulele moarte, stimuleaza productia de colagen nou, netezeste porii si liniile de expresie, previne si estompeaza petele pigmentare. Pe scurt, se ocupa de toate problemele importante ale pielii, mai ales de cele ce au legatura cu imbatranirea prematura.

Daca pielea ta il tolereaza, iti recomand cea mai puternica forma de retinoid: acidul retinoic. Totusi, ai grija sa introduci retinoizii treptat in rutina ta de ingrijire, astfel incat pielea sa capete toleranta. Cu timpul, vei putea sa-l aplici in fiecare zi fara sa experimentezi uscaciune.

Rachel Bilson a declarat ca nu a avut orgasm in timpul sexului pana la varsta de 38 de ani

2. Crema cu SPF

Isntree Hyaluronic Acid Natural Sun Cream, 50ml - Skinguru

79 lei, skinguru.ro

Protectia solara este esentiala in rutina anti-aging – fara ea nu ai cum sa previi semnele de imbatranire, oricat de multe produse ai folosi. Soarele ne imbatraneste cel mai mult pielea si are efecte devastatoare: de la hiperpigmentare si laxitate, pana la probleme medicale serioase, asa cum este cancerul de piele.

Orice ai face, nu uita de crema cu SPF. Pentru reaplicare, poti alege un SPF sub forma de stick sau o pudra libera ce contine factor de protectie.

In prezent, cremele cu SPF au texturi usoare, nu blocheaza porii si sunt la fel de placut de aplicat ca o crema hidratanta. Trebuie doar sa gasesti acel produs care i se potriveste cel mai bine tenului tau si sa-l aplici in fiecare dimineata si inainte de expunerea la soare.

5 cele mai bune creme cu SPF sub 100 de lei, care au si alte beneficii anti-aging

Chiar si atunci cand porti SPF, e recomandat sa nu te expui direct la soare cu orele. Bronzul nu este decat o arsura care are consecinte pe termen lung pentru piele. Unele daune solare sunt vizibile abia peste 10 ani, deci faptul ca acum nu le vezi pe chipul tau, nu inseamna ca ai scapat. Foloseste mai bine produse autobronzante.

Foto: Instagram/@lorena