15 obiceiuri simple, dar eficiente, ale unei relatii de durata

1
De Cristina Tudor
16 nov. 2018

Potrivit psihologilor, partenerii care raman impreuna mult timp au cateva lucruri in comun, impartasesc aceleasi valori, au cercuri sociale comune si aleg sa faca numeroase treburi impreuna.

Cuplurile care rezista nu saptamani, nici luni, ci ani… zeci de ani… fac aceste lucruri.

Toata lumea isi doreste o relatie de lunga durata, in care sa existe iubire, intelegere, respect si incredere. Exista oameni pe care atunci cand ii vezi pe strada iti dai seama ca sunt facuti unul pentru celalalt.

Potrivit psihologilor, partenerii care raman impreuna mult timp au cateva lucruri in comun, impartasesc aceleasi valori, au cercuri sociale comune si aleg sa faca numeroase treburi impreuna.

Am gasit pe powerofpositivity cele mai importante obiceiuri ale unei relatii de lunga durata care s-au dovedit extrem de benefice pentru cupluri:

1. Comunicarea fara perdea

Comunicarea este factorul principal din spatele relatiilor de lunga durata. Chiar si in astfel de relatii exista momente dificile, insa partenerii de cuplu aleg sa spuna ce gandesc intr-o maniera clara si precisa astfel incat problemele sa fie rezolvate cat mai simplu cu putinta.

Nu astepta ca partenerul sa ghiceasca ce este in mintea ta. Nimeni nu poate citi mintile indiferent de cate indicii subtile am incerca noi sa le dam.

Ce este de facut:

– scapa de toate tipurile de distragere a atentiei atunci cand comunici cu partenerul de cuplu: telefon, televizor, laptop, tableta. TOT;

– comunica sincer si deschis, vorbind despre situatie si despre cum te simti cu privire la ea;

– vorbeste despre sentimentele pe care le ai;

– nu uita sa asculti;

– mentine tonul calm al vocii;

– gandeste-te la starea de spirit a partenerului de cuplu;

– asigura-te ca nu ranesti cu cuvintele pe care vrei sa le spui.

2. Fa-ti timp pentru afectiune

Afectiunea este una dintre limbajele iubirii. Nu uita sa ii demonstrezi partenerului de cuplu cat de mult tii la el… si nu trebuie sa o faci doar din cuvinte, ci si din gesturi. Fa-ti timp pentru a petrece timp alaturi de el, pentru a ii face surprize care sa ii puna zambetul pe buze.

In momentul in care cuplurile isi incep viata impreuna exista o multime de afectiune fizica; aceasta etapa a relatiei nu trebuie sa dispara cu trecerea timpului, fiind un instrument care poate intari chimia si intimitatea dintre parteneri.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.