10 carti motivationale pentru succes in relatii si in viata profesionala

1
De Alice Moisescu
28 dec. 2018

„Cand intalnesti un om cu o personalitate deosebita, ar trebui sa il intrebi ce carti citeste…”, spunea Ralph Waldo Emerson.

Ca sa poti face si tu recomandari, echipa noastra iti propune o serie de carti de dezvoltare personala care au potentialul de a schimba vieti.

1. Invata sa asculti: Sase principii practice prin care ii poti ajuta pe ceilalti sa isi rezolve problemele si sa ai relatii mai implinite, Gary Lundberg & Joy Lundberg

Ed. Amaltea, 33,72 lei la Carturesti

 

Un ghid de imbunatatire a relatiilor personale in care este sugerat conceptul de validare a sentimentelor: o tehnica extrem de utila pentru comunicarea impersonala care inseamna sa iti asculti interlocutorul fara sa il judeci, sa il critici sau sa incerci sa ii rezolvi problemele.

2. Arta de a-ti gestiona viata: Cum sa-ti folosesti propria inteligenta emotionala, Randi B. Noyes

Ed. Amaltea, 28,90 lei la Carturesti

Daca inveti cum sa iti accesezi puterea propriei tale minti, te poti folosi de puterea creativa a emotiilor pentru a-ti imbunatati modul de gandire. Lectura de fata se adreseaza deopotriva mintii si inimii.

3. Viata nu asteapta… Trezeste-te, Lynn Grabhorn

Ed. Amaltea, 33,72 lei la Carturesti

Atentie! Teama si ingrijorarea iti pot aduce exact experientele de care te feresti. Autoarea cartii, insa, nu te va lasa sa le imbratisezi. Nu iti va permite sa te victimizezi si nici sa ai o o viata de nesuportat. Prin teoriile sale motivationale, iti explica ‘legea atractiei vibrationale’, invitandu-te sa devii creatoarea propriei fericiri.

4. Fii in forma, Tony Schwartz & Jim Loerhr

Cei doi autori ne transmit prin aceasta carte faptul ca gestionarea energiei, si nu a timpului, este solutia unei performante de inalta clasa, dar si a fericirii si echilibrului in viata.

5. Cum sa-ti ruinezi viata financiara, profesionala si sentimentala, Ben Stein

Ed. Amaltea, 18,30 lei la Carturesti

Intr-o lume in care toti sunt preocupati sa te motiveze, sa iti dea sfaturi intelepte, este momentul unei abordari diferite… Este timpul pentru o lectura contruita pe bazele psihologiei inverse!

Cartea reprezinta un puternic instrument pentru cei care vor sa dea un sens vietii lor, dar si un avertisment real, menit sa iti atraga atentia in cazul in care cazi in capcana unui comportament distructiv.

6. Esecurile pot conduce la succes, John C. Maxwell

Ed. Amaltea, 35,99 lei, Targulcartii.ro

Diferenta dintre oamenii mediocri si oamenii de succes o constituie modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia, spune Maxwell.

O lectura pe cat de interesanta, pe atat de inspirationala.

7. Puterea concentrarii, Jack Canfield & Mark Victor Hansen & Les Hewitt

Ed. Amaltea, 23,75 lei, ishop.ro

Daca veti studia si veti implementa tehnicile pe care cei trei autori vi le impartasesc, nu numai ca veti inflori din punct de vedere profesional, financiar si personal, dar rezultatele obtinute va vor depasi cu mult imaginatia.

8. Dezvolta liderul din tine, John Maxwell

Ed. Amaltea, 31 lei, emag.ro

Cartea ofera cateva principii de baza pentru a-i inspira, a-i motiva si a-i influenta pe cei din jurul tau si pentru a fi eficient in misiunea ta si a-ti dezvolta abilitatea de lider de succes.

9. Indrazneste sa castigi, Jack Canfield & Mark Victor Hansen

Ed. Amaltea, 28,90 lei, emag.ro

Teama de esec, de a face o impresie proasta, de a fi un impediment pentru ceilalti… toate acestea sunt doar piedici serioase in calea actiunii.

Realitatea ne arata ca suntem mereu dependenti de cei din jurul nostru, din lipsa indraznelii. Trebuie sa avem puterea sa infruntam viata cu determinare si sa obtinem ceea ce ce dorim! Acesta este si mesajul cartii.

10. Gandesc, deci castig, Joey Reiman

Ed. Amaltea, 26,53 lei, Libris.ro

In aceasta carte revolutionara, scriitorul Joey Reiman prezinta un argument mai mult decat convingator pentru valoarea ideilor burte: „moneda de schimb din zilele noastre este ideea”. Acesta ne invata sa fim creativi intr-un mod simplu, concret, motivant.

Foto: Shutterstock.com