5 tendinte de machiaj din anii ’90 care se intorc in 2019

1
De Teodora Tirca
12 ian. 2019

Anii ’90 au fost gloriosi pentru frumusete. Gandeste-te la supermodelele iconice, precum Naomi Campbell, Linda Evangelista sau Kate Moss: ele au reprezentat pentru femeile din acea vreme un reper absolut in materie de stil si frumusete.

Si chiar daca optiunile noastre s-au schimbat mult in ultimul deceniu, inca admiram stilul neconventional si alegerile indraznete ale femeilor din acea perioada.

Gandeste-te doar la sprancenele voluptoase, la parul bogat si voluminos si la ochii puternic conturati ai frumoasei Cindy Crawford, si iti vei dori sa te intorci inapoi in timp, atunci cand cerceii imensi in forma de cerc erau inca o noutate si o forma de rebeliune feminina.

View this post on Instagram

Cindy 🔥 #cindycrawford #style #mood #famous #tumblr #vintage #vogue #slay #idol #summer #vibes #goals #shop #online #accessories #mood #90s #80s #60s #20s #love #friends #young #youth #dualipa #justinbieber #kaiagerber #gigihadid #selenagomez #kardashians

A post shared by VINTAGE PLANET 🍌 (@vintplanet) on

Mi-a placut de asemenea la nebunie felul in care pliul pleoapei era accentuat, creand ochi mai mari si mai dramatici – un trend care astazi a revenit in forta, mai ales pe Instagram. Iar daca il realizezi cu nuante neutre, asa cum demonstreaza fotografia lui Cindy de mai jos, obtii un stil de machiaj ultra feminin, care nu se va demoda niciodata.

View this post on Instagram

cindy crawford🖤

A post shared by 𝓅𝓇𝑒𝓏𝓏𝒾 𝑔𝓁𝒶𝓂 (@prezziglam) on

Aceasta este doar una dintre tendintele in machiaj din anii ’90 care se intorc in prezent, determinandu-ne sa devenim nostalgice. Mai jos iti prezint inca 5 stiluri de make-up „vintage” pe care sa le porti cu mandrie in 2019:

1. Rujul maro mat

View this post on Instagram

Omg she's gorgeous #lindaevangelista for #ralphlouren

A post shared by Art and Fashion (@artandfashioncommunity) on

In anii ’90, toate supermodele purtau ruj maro de diferite intensitati, in functie de stare, culoarea pielii sau chiar… tupeu. Incepand cu 2018, acesta a devenit super trendy, fiind purtat mai tot timpul de celebritati sau influenceri de beauty. Va fi hot si in 2019, spun make-up artistii!

E adevarat ca rujul maro nu avantajeaza pe toata lumea, insa asta se intampla atunci cand nu alegi subtonul potrivit. Mergi pe bejuri calde sau maro burgundy daca ai ten foarte deschis. Pielea medie poate suporta aproape orice intensitate de maro.

Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick, 85 lei la Sephora

2. Sprancene naturale

Pana acum am vazut peste tot sprancenele acele groase, „desenate” un pic prea mult cu creionul. Pentru 2019, make-up artistii prezic o schimbare ce le aminteste de anii ’90 – sprancene naturale, necreionate, chiar daca vor parea mai subtiri. Incearca sa cresti firele de par in mod natural, pensandu-le cat mai putin, cat sa le dai o forma. Apoi foloseste doar un gel pentru fixare.

Benefit Gimme Brow+ Brow Volumizing Fiber Gel, 131 lei la Sephora

3. Ochi puternic conturati

In anii ’90, eyelinerul negru era folosit destul de mult, creand ochi expresivi si puternici, chiar daca era uneori difuzat, pentru un look mai natural. In ultima vreme, insa, acesta a disparut din peisaj, fiind preferat fardul de pleoape pentru conturare, mai ales pe linia inferioara a genelor. Ei, bine, dermatograful se intoarce in forta, fie ca vei crea un contur precis al ochilor, fie ca vei alege sa-l difuzezi pentru a obtine un smokey eye sexy.

Si eyelinerul lichid negru va fi in trend, mai ales cel cu finish lucios, asa cum il purta adesea Cindy Crawford in vremurile de aur.

Milani Stay Put Waterproof Eyeliner, nuanta Linked On Black, 59 lei, Makeupshop.ro

4. Sculptarea subtila a fetei

View this post on Instagram

#christyturlington

A post shared by Antigone vintage (@antigonevintage) on

Trendul de contouring se va mai domoli, prezic make-up artistii, care tind sa foloseasca din ce in ce mai putin pudra puternica de conturare. Pometii nu mai sunt la fel de conturati, liniile nu mai sunt la fel de precise, iar produsul de baza ramane bronzerul, aplicat cu o pensula mare in lateralele fruntii, peste nas si pometi si pe maxilare. Scopul e sa obtii dimensiune fara a crea un contur precis.

Becca Sunlit Bronzer, nuanta Capri Coast, 178 lei la Sephora

5. Fond de ten semi-mat

In anii ’90, fondul de ten avea acoperire medie spre mare, insa arata natural gratie finish-ului semi-mat. Acesta se intoarce in 2019, redeschizandu-ne apetitul pentru piele impecabila, dar si pentru o baza rezistenta, pe care putem conta toata ziua.

Ai o gramada de optiuni la dispozitie – fondurile de ten semi-mate devin aproape la fel de populare precum cele glowy.

Catrice HD Liquid Coverage, 33 lei, Notino.ro

 

Foto: Getty Images.