New trend alert: e vremea dantelei!

1
De Alice Moisescu
16 mart. 2019

Sezonul primavara-vara aduce un trend atat de indragit de femei: dantela! Vezi ce designeri au integrat acest material pretios in colectiile lor si cum ne propun sa-l purtam!

Noul sezon vine cu cateva surprize din punct de vedere vestimentar, una dintre acestea fiind chiar… dantela! Iata in ce combinatii o putem purta, in ce look-uri o putem integra, dar si modul in care mai marii creatori ne propun sa o adaptam tinutelor noastre.

Cele mai cool tendinte pentru sezonul de primavara/vara 2019

Dantela, cel mai feminin material in trend

Primavara a adus in magazine o multime de piese vestimentare cu detalii din dantela. Majoritatea creatorilor de moda au integrat astfel de detalii in colectiile lor SS19: la maneci, pe gulere ori de-a lungul liniei decolteului.

Eleganta dusa la un alt nivel… unul #hippie!

Ca in fiecare an, si in sezonul estival tot piesele albe vor fi cele de rezistenta. Anul acesta, insa, datorita dantelei, rochiile albe, fluide, usor transparente vor fi mai sexy si mai elegante ca oricand. Si te vor duce cu gandul la piesele de tip hippie.

Combinatiile de materiale, un deliciu stilistic

In propunerile designerilor apar si piese obtinute din alaturarea unor materiale aparent in antiteza. Ca de pilda… dantela cu satin plisat! Nu numai ca va oferi tinutelor tale un plus de glam, dar te va scoate si din anonimat!

View this post on Instagram

CALVIN LUO 2019 SPRING/SUMMER COLLECTION LOOK 30

A post shared by Calvin Luo (@calvinluo_official) on

Insertiile din dantela, printre preferatele mai marilor creatori

Dantela este un detaliu atat de #hot care poate da un farmec aparte oricarei tinute. Insa insertiile din dantela pot transforma total o piesa, cu atat mai mult daca ne raportam la tinutele de ocazie.

Dar cum purtam dantela?

Daca ai impresia ca trebuie sa imbraci un articol din dantela doar la un eveniment deosebit din viata ta, ei bine… mai sunt variante! šŸ™‚ Poti purta dantela atat la o cina romantica sau un eveniment festiv, cat si la birou, de ce nu? Totul tine de echilibru.

8 piese din satin pentru un stil rafinat si in tendinte chiar si toamna

Anul acesta vedeta sezonului este albul, asa ca o rochie alba din dantela sau un blazer tip rochie cu detalii dantelate te vor ajuta sa creezi un outfit atat de feminin si stylish!

Peace + love white lace hem blazer dress, 70 lire, www.missguided.co.uk

Nu te teme! Din fericire, dantela alba nu este doar pentru rochii de mireasa, asa cum poate ai fi tentata sa crezi. Mai poti purta piese din dantela si cand vrei sa participi la un garden party sau la o plimbare pe faleza.

Piesele din dantela in care trebuie sa investesti sezonul acesta

Prima alegere ar fi, fara indoiala, o rochie din dantela. Poate ti se va parea cam mult pentru o singura piesa, insa o rochie din dantela (sau cu motive dantelate) este o piesa atemporala, mai ales daca are un croi clasic, care nu se demodeaza usor.

Zara rochie cu dantela, 129,90 lei

De asemenea, iti poti achizitiona un blazer din dantela, care iti va aduce un plus de eleganta studiata si care merge atat la ocaziile formale, cat si la cele informale.

Trendurile vestimentare ale anului #2019 de care ar trebui sa stii

Nu un ultimul rand, top-urile sau bottom-urile, bluzele sau camasile din dantela, respectiv pantalonii sau fustele dantelate sau doar cu detalii din acest material atat de pretios, sunt piese care ii vor aduce garderobei tale un plus de eleganta.

Mare atentie la accesorizare, insa! Mergi pe o linie simpla, clasica. Less is more, nu uita!

Foto: Instagram –Ā Jonathan Simkhai