O companie britanica a creat un fond de ten exclusiv pentru barbati, iar femeile sunt revoltate

1
De Teodora Tirca
16 mai 2019

Brandul britanic War Paint a creat un fond de ten special conceput pentru barbati, numit MAKEUP FOR MEN, care socheaza prin ambalajul uber masculin si o campanie de marketing peste masura de… macho, am spune.

Unele femei au ridicat spranceana la aceasta atitudine usor superioara si si-au exprimat nemultumirea pe Twitter. Pana la urma, in ultimii ani ne-am familiarizat cu ideea ca oricine poate purta machiajul pe care il folosesc femeile, indiferent de sex sau de orientarea sexuala. Influenceri faimosi la nivel global, precum Jeffree Star sau Manny MUA, testeaza si poarta zilnic produse de machiaj pe care si noi femeile le folosim.

View this post on Instagram

◾ Buenas tardes chic@s !! Hoy quería recordar esta foto, por qué a mi parecer quedó preciosa. 😁 No sé si habéis probado esta maravilla de base de maquillaje de @esteelauder_es , pero a mí es la que mejor me funciona ➡️ Modulable, cobertura, duración y acabado, creo que es lo que mejor la define. . 😋Por cierto! Estoy pensando en incluir cositas tambien de maquillaje y peluquería en mi perfil, otra de mis pasiones. ¿ Que os parece ? __________________________ #esteelauder #esteelauderdoublewear #makeup #makeupboy #maquillaje #basedemaquillaje #hidratación #skincare #mensblogger #outfitoftheday #menfashion #elarmariodepino #gayespaña #mensfashionpost #fashiongram #mensstyle

A post shared by ÁLVARO [𝗘𝗟 𝗔𝗥𝗠𝗔𝗥𝗜𝗢 𝗗𝗘 𝗣𝗜𝗡𝗢] (@elarmariodepino) on

Asa ca, atunci cand War Paint a decis sa iasa in fata cu o campanie macho si un fond de ten ce se adreseaza exlusiv barbatilor, femeile nu s-au putut abtine de la comentarii.

Pro sau contra epilarii definitive pentru barbati?

Iata mai jos campania lor:

Compania a impartasit urmatorul mesaj: „Nu am putut gasi un brand de machiaj special formulat pentru pielea barbatilor; asa ca am creat noi unul: warpaintformen.com”.

Videoclipul are ca personaj principal un barbat foarte „dur”, care are corpul acoperit de tatuaje si muschi, si care la final isi pune pe deget un inel masiv in forma de craniu, gest prin care parca tine sa ne spuna ca foloseste un brand pentru barbati, creat de barbati. Pana si felul in care foloseste produsul denota un fel de agresivitate care, pe noi, femeile, ne determina parca sa facem un pas inapoi.

Cele mai seducatoare produse de ingrijire ale femeilor, in opinia barbatilor

A, si apropo, fondul de ten are doar 3 nuante, deci e imposibil ca orice barbat de pe aceasta lume sa-si gaseasca nuanta perfecta.

Campania a creat controverse pe Twitter

Oamenii nu au privit campania War Paint cu ochi buni, in primul rand pentru ca e greu de crezut ca un fond de ten obisnuit nu ar fi potrivit pentru pielea unui barbat. „Nu exista nicio diferenta biologica intre pielea unui barbat si cea a unei femei. E vorba tot despre piele umana”, a comentat un utilizator.

Brandul a ripostat cu un mesaj lung, in care explica toate motivele pentru care barbatii ar avea o piele diferita, cu nevoi diferite: e cu 25% mai groasa decat a femeilor, produce mai mult sebum si are pori mai mari. Insa asta nu i-a impiedicat pe utilizatori sa continue sa ia peste picior noul fond de ten pentru barbati.

Ai iesi cu un tip care poarta fond de ten?

Hei, nu e corect sa-i criticam pe barbati pentru ca poarta fond de ten. La urma urmei, si noi il folosim aproape in fiecare zi. Cu toate astea, femeile au pornit un fel de concurs de glume legat de noul fond de ten pentru barbati. Una dintre utilizatoare scria pe Twitter: „Wow, in cazul asta trebuie sa-l duci la piscina de la prima intalnire, ca sa-ti dai seama cu ce pleci de fapt acasa”.

7 fonduri de ten care acopera fara sa incarce porii

Alte femei s-au legat de agresivitatea pe care o transmite numele brandului de machiaj: War Paint, adica „vopsea pentru razboi”, sustinand ca „masculinitatea n-ar trebui sa fie toxica”.

Suntem de acord: in vreme ce orice persoana de pe lumea asta are dreptul sa poarte machiaj, campania ar fi putut fi mai putin agresiva, mai ales in aceste vremuri in care facem eforturi sa echilibram balanta puterii intre cele doua sexe. Si femeile pot fi puternice, si barbatii au dreptul sa fie vulnerabili.

Foto: Instagram/Matthew Noszka