Cum eviti hiperpigmentarea pe timpul verii – 3 sfaturi utile

1
De Irina Constantin
6 iun. 2019

Pistrui, pete sau mici puncte inchise la culoare – toate acestea sunt efecte ale hiperpigmentarii. Ele pot aparea pe piele tot timpul anului, insa cu precadere in sezonul cald.

La o simpla verificare, vei observa imediat ca si tu ai pe piele cateva semne lasate de soare de-a lungul timpului. Pentru a sti cum eviti hiperpigmentarea, este necesar sa intelegi, mai intai, ce este ea de fapt.

Cum apare hiperpigmentarea?

Petele inchise la culoare apar pe piele ca rezultat al expunerii indelungate la razele ultraviolete, fara a folosi lotiune protectoare. Aparitia lor este stimulata de cantitatea excesiva de melanina secretata de corp.

5 motive ca sa folosesti zilnic crema cu SPF

Desi sunt asociate, in principal, cu soarele, petele specifice hiperpigmentarii isi pot face aparitia si din alte cauze. De exemplu, un stil de viata nesanatos sau modificarile hormonale create de sarcina si de menopauza.

De regula, petele pigmentare nu sunt permanente, insa pot ramane pe piele de la cateva saptamani pana la cativa ani, in functie de fiecare organism in parte.

Iata cum eviti hiperpigmentarea pe timpul verii!

1. Evita inflamatiile si iritatiile de la nivelul pielii

Daca vrei sa eviti petele inestetice de pe piele, este necesar sa reduci la maximum inflamatia si iritatiile. In cazul in care te confrunti cu eczeme, acnee, cosuri sau alte afectiuni de acest tip, asigura-te ca folosesti un tratament eficient.

Cum m-a ajutat mezoterapia sa vindec acneea si petele pigmentare

Acneea poate aparea pe ten sau in alte zone ale corpului: pe umeri, pe spate, pe piept si nu numai. Odata ce expui pielea la soare pe timpul verii, risti ca hiperpigmentarea sa aiba loc.

Pe piata exista zeci de creme si seruri pentru afectiunile pielii, insa cel mai important este sa urmezi sfatului unui medic. Asadar, mergi la control si afla care este cel mai indicat tratament pentru tine.

2. Hraneste-ti pielea si pregateste-o pentru vara

Acesta este un pas extrem de important, de care te poti ocupa chiar de acum. Este esential sa ai o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine (mai ales vitamina C!), minerale, proteine si grasimi sanatoase.

In plus, fa-ti un obicei din a bea apa ori de cate ori ti se face sete. Daca nu obisnuiesti sa te hidratezi frecvent, noteaza-ti fiecare pahar de apa si asigura-te ca ai consumat, in fiecare zi, cantitatea necesara.

Astfel, pielea ta se va mentine elastica, ferma, fina si sanatoasa, rezistand mult mai bine la razele ultraviolete.

Nu uita nici de cremele hidratante, pe care este bine sa le folosesti constant. Evita-le pe cele care contin alcool si parabeni si orienteaza-te catre produse cat mai naturale!

5 cele mai daunatoare sfaturi de ingrijirea pielii – Nu le urma niciodata

3. Protejeaza-ti pielea cu lotiuni speciale si accesorii de vara

Chiar daca ti-ai rezolvat problemele inflamatorii si ai grija constanta de pielea ta, protectia solara este primordiala. Nu doar expunerea directa la soare poate activa hiperpigmentarea. Un cer innorat, pe timp de vara, poate reprezenta o capcana!

Poarta lotiune cu factor de protectie 30 in fiecare zi, chiar daca soarele nu este vizibil pe cer. In plus, foloseste cu incredere palariile cu boruri largi, ochelarii de soare supradimensionati si pareo-urile diafane.

Nu numai ca vei fi protejata de razele nocive, dar vei arata splendid pe plaja, pe strada sau oriunde altundeva!

Foto: Instagram/@martalozanop