Produsul ieftin pe care il folosesc celebritatile pentru pori invizibili si ten luminos

1
De Teodora Tirca
6 feb. 2020

Secretul unui ten uniform, cu pori aproape invizibili, poate fi chiar sub nasul tau. Ani de-a randul am subestimat acest tip de produs, iar acum celebritatile ii demonstreaza eficienta.

In afara de tenul uscat, cam orice tip de piele se confrunta cu pori dilatati in zona T. Asa cum banuiesti, tenul gras are cel mai mult de suferit. Si cel mai frustrant este ca majoritatea cremelor matifiante nu functioneaza cu adevarat, ci doar usuca suprafata pielii, perturbandu-i bariera naturala de aparare.

Totusi, am fost uimita sa aflu ca celebritatile au gasit o solutie simpla si mai ales accesibila ca pret – un produs pe care-l cumpara din farmaciile europene si care se gaseste si la noi. Este vorba despre apa termala Avene.

Apa termala spray Avene, 150 ml, 29 lei, farmaciatei.ro

Cum ar putea o apa termala sa micsoreze porii si sa ofere un aspect neted si luminos pielii? Mineralele pe care le contine, mai ales zincul, sunt cunoscute pentru efectele beneficile pe care le au asupra porilor dilatati.

Aceste 5 greseli de ingrijire iti fac porii sa para mai mari

Celebritatile jura ca functioneaza

Marisol Nichols, starul din serialul faimos Riverdale, este una dintre sustinatoarele acestui produs. Are 45 de ani, insa pe tenul ei nu vei gasi niciun por sau rid vizibil.

„Produsul pe care-l cumpar din farmaciile europene? Apa termala de la Avene. De fiecare data cand calatoresc o aplic din abundenta pe ten si chiar imi mentine pielea in forma maxima indiferent cat sunt de obosita. E ridicol cat de bine arata tenul meu atunci cand o folosesc”, spune actrita.

Produsul i-a fost recomandat de o farmacista din Verona, Italia, cand era disperata sa gaseasca ceva care sa-i calmeze pielea. „Calatorisem foarte mult, tenul meu era obosit si aveam ochii umflati. Doamna de la farmacie mi-a garantat ca acest produs va calma inflamatia pielii si asa a fost. A doua zi m-am trezit cu pielea perfect intinsa. Asa ca da, il recomand de cate ori pot”, a intarit Marisol.

Cum folosesti apa termala pentru rezultate vizibile?

Vestea buna e ca apa incarcata de minerale nu are nicio contraindicatie, ba dimpotriva – te ajuta sa-ti calmezi pielea oricand ai nevoie de asta. Deci o poti folosi in multe moduri. Un alt beneficiu este ca ajuta la hidratarea tenului gras fara sa incarce sau sa accentueze aspectul lucios, avand in vedere ca zincul echilibreaza si matifiaza intr-un mod bland.

Modul meu preferat de a folosi apa termala este in loc de toner: imediat dupa curatare, aplica apa termala pe o discheta demachianta si sterge-ti fata cu ea. E un mod de a elimina reziduurile daunatoare din apa de la chiuveta si de a tonifia tenul.

10 cele mai bune masti de fata care micsoreaza porii

Mai poti spori hidratarea pielii aplicand spray-ul peste serumul anti-aging si inainte de aplicarea cremei hidratante, obtinand astfel un „sendvis” de hidratare.

De asemenea, acest produs te poate ajuta sa-ti reimprospatezi tenul pe tot parcursul zilei sau cand calatoresti, chiar si atunci cand porti machiaj.

Ce alte produse foloseste Marisol pentru a-si mentine tenul perfect?

Sigur ca apa termala de la Avene nu e singurul produs pe care Marisol se bazeaza pentru a avea acel ten cu aspect „scump”. Ea adora produsele Kate Somerville, dar si crema Egyptian Magic, care poate fi folosita in mai multe scopuri pentru a regenera pielea.

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream Format Voyage, 82 lei, sephora.ro

Exfoliantul ei preferat este ExfoliKate, de la Kate Somerville. Pentru ca ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, si acesta are un efect benefic asupra aspectului porilor.

15 ml, 118 lei, cultbeauty.co.uk

Foto: Getty Images.