La cat timp este bine sa iti tunzi varfurile? Ghid pentru fiecare tip de par

1
De Cristina Tudor
28 mart. 2020

Poate vrei sa eviti varfurile despicate, sa stimulezi cresterea parului sau sa mentii aspectul impecabil al unei tunsori in tendinte.

Daca si tu te intrebi la cat timp este bine sa iti tunzi varfurile stilistii au raspunsuri concrete in functie de starea parului si obiectivele tale.

Precis ai auzit si tu regula potrivit careia trebuie sa-ti tai varfurile la fiecare 6 saptamani, dar exista si femei care nu realizeaza aceasta procedura decat de 3-4 ori pe an si arata in continuare foarte bine. Care este secretul lor si la cat timp este bine sa-ti tunzi varfurile?

Nu exista un raspuns unic la aceasta intrebare, ci totul depinde de tunsoarea pe care o ai, lungimea pe care ti-o doresti si textura parului.

Iata la cat timp este bine sa-ti tunzi varfurile, in functie de starea si aspectul podoabei capilare:

1. Daca ai parul scurt

In cazul in care ai o tunsoare moderna scurta sau un bob trebuie sa tunzi varfurile la fiecare 3-7 saptamani. „Daca ai optat pentru o tunsoare asimetrica sau integrata cu un breton complex cel mai bine este sa retusezi varfurile la 3 saptamani.
In acest mod vei avea un look stilat, irezistibil”, spune Richard Collins, hairstylist.
Pentru tunsorile scurte mai putin pretentioase poti prelungi intervalul pana la 7 saptamani, dar trebuie sa fii foarte atenta sa se mentina linia si marginea frumoasa a parului.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Velizar Ivanov/Unsplash