Cum aplici perfect rujul rosu: cele mai bune trucuri

1
De Cristina Tudor
3 iun. 2020

Rujul rosu se numara printre acele produse de machiaj care iti pot transforma radical aspectul. Aceasta culoare nu se demodeaza niciodata si este un simbol al elegantei si feminitatii.

Spre deosebire de alte produse de machiaj, rujul rosu este foarte versatil si poate fi purtat atat cu tinute casual, de zi, cat si cu cele elegante, pentru evenimente speciale. Oricare ar fi ocazia, secretul este aplicarea impecabila si alegerea culorii perfecte.

Alege rujul rosu in functie de subtonul pielii tale

Este foarte usor sa descoperi care este subtonul pielii tale. Priveste venele de la incheietura mainii. Daca au o nuanta verzuie, subtonul tau este unul cald, iar cele mai potrivite nuante de ruj sunt cele care au o tenta oranj. Daca venele tale par mai mult albastre, atunci subtonul pielii tale este rece si ti se potrivesc cel mai bine tonurile de rosu cu subton albastrui, precum nuantele de rosu zmeura.

Amesteca nuante diferite de rosu

Poti obtine o nuanta noua de ruj folosind rujurile rosii pe care le ai deja. Amesteca doua rujuri rosii aplicandu-le cu o pensula speciala pe buze. Poti corecta nuanta astfel incat sa creezi exact culoarea pe care ti-o doresti.

Evita rujurile stralucitoare

Rujurile mate au un aspect elegant, sofisticat si in acelasi timp rezista mult mai mult pe buze. Daca rujul tau preferat nu este mat, il poti transforma aplicand putina pudra pe buze, peste ruj.

Exfoliaza-ti buzele

Buzele tale vor fi in centrul atentiei dupa ce aplici rujul rosu, de aceea trebuie sa fie intr-o forma impecabila. Pielea uscata si crapaturile vor fi mult mai vizibile. Pentru ca buzele tale sa fie perfecte, foloseste un exfoliant natural. Amesteca putin zahar cu miere sau zahar si ulei de masline. Maseaza-ti buzele cu acest scrub, clateste-te si aplica un balsam de buze.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.