Tonerul pe care Jourdan Dunn il foloseste zilnic pentru piele luminoasa, de model

1
De Teodora Tirca
19 aug. 2020

Nu inteleg rolul tonerului daca nu are un ingredient activ care sa ajute la transformarea pielii mele. Cel pe care supermodelul Jourdan Dunn il foloseste chiar contribuie la perfectionarea tenului si are aprobarea mea.

In trecut nu foloseam acest gen de produs, pentru ca mi se parea fie inutil, fie incarcat cu chimicale si alcool care imi uscau pielea. Insa acum avem la dispozitie tonere cu ingrediente active puternice, care aduc un plus rutinei de ingrijire.

E deja cunoscut faptul ca majoritatea modelelor au piele incredibila. Acest lucru se datoreaza dietei lor bagata in fructe, legume si hidratare din plin, dar si faptului ca lucreaza cu cei mai buni make-up artisti si esteticieni, care le recomanda cele mai bune produse pentru ingrijirea pielii.

Jourdan Dunn s-a declarat o impatimita a rutinei de ingrijire – ea nu doarme niciodata cu machiaj pe ten si foloseste produse concentrate, ce reduc liniile fine si petele pigmentare, in timp ce perfectioneaza tenul.

View this post on Instagram

Bless the NHS 💙👏🏾 my heart is full of gratitude towards all our NHS health workers who are risking their lives to save ours during this challenging time💙🙏🏾 that’s why I feel the need to do my part so I’ve donate to @masksfornhsheroes all donations go towards much needed personal equipment for our NHS workers @blanksfactory has teamed up with @masksfornhsheroes and have created ‘bless the NHS’ t shirts and hoodies with all proceeds going to @masksfornhsheroes. This is uncertain times for everyone so if you can donate please do they have already raised nearly 2 milli!! Link in my bio and insta story to purchase the ‘Bless the NHS’ T’s/hoodies #blessthenhs #thankyounhs 💙🙏🏾👏🏾

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn) on

Ii plac mai ales acele produse care exfoliaza bland, rafinand porii si eliminand celulele moarte, pentru a-i conferi tenului acea luminozitate atat de trendy in zilele noastre. Produsul-cheie pe care supermodelul se bazeaza pentru acest efect este tonerul cu 5% acid glicolic de la Pixi.

PIXI Glow Tonic Exfoliating Toner, 112 lei, sephora.ro

E si unul dintre tonerele mele preferate, pentru ca nu contine alcool si are o concentratie suficient de mare de acid glicolic incat sa produca o exfoliere blanda. Dupa o saptamana de folosire, vei observa ca pielea este mai neteda, mai uniforma, mai luminoasa, iar porii sunt mai putin vizibili. „Am aflat ca expertul in skin care Caroline Hirons il recomanda, asa ca mi-am zis ca trebuie sa-l incerc. L-am cumparat si de atunci sunt obsedata de acest toner. Il folosesc in fiecare dimineata, dupa ce ma spal pe fata. Exfoliaza bland si chiar vad rezultate”, a marturisit Jourdan Dunn intr-un interviu pentru Into the Gloss.

Dermatologii recomanda acest ulei pentru ten: Stimuleaza colagenul si previne formarea ridurilor

View this post on Instagram

The start of an epic night

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn) on

De ce ai nevoie de acid glicolic in rutina ta de ingrijire?

Acidul glicolic este unul dintre cei mai eficienti exfolianti chimici (fara particule abrazive), pentru ca are o molecula mica, ce patrunde eficient in piele pentru a incepe procesul de exfoliere. Folosit cu regularitate, acesta elimina stratul superficial de la suprafata pielii, ajutand-o sa se reinnoiasca constant, ceea ce inseamna ca va arata mai tanara, mai tonifiata si mai uniforma.

Acidul glicolic ajuta la estomparea petelor pigmentare, a cicatricilor post-acnee si poate de asemenea preveni eruptiile acneice, prin exfolierea constanta pe care o produce. Este si un bun ingredient anti-aging, estompand liniile fine si prevenind instalarea ridurilor profunde.

Cum sa introduci in rutina ta un toner cu acid glicolic

Daca nu ai mai folosit acizi pana acum, ai rabdare pana ce pielea ta capata toleranta la acest ingredient. E normal sa simti mici intepaturi la inceput sau sa experimentezi usoare descuamari ale pielii. Foloseste tonerul doar de 3 ori pe saptamana, seara, pana ce pielea se obisnuieste cu el. Aplica-l cu o discheta demachianta imediat dupa spalarea tenului, apoi continua-ti rutina cu serumul si cremele preferate.

Ce produse foloseste un medic dermatolog pentru a scapa de petele pigmentare

Desi Jourdan spune ca il foloseste dimineata, iti recomand sa lasi produsele cu acid glicolic pentru seara, pentru ca acest ingredient iti face pielea mai sensibila la soare. Dimineata poti folosi alt ingredient activ – vitamina C – un antioxidant ce protejeaza pielea de radiatiile solare. Desigur, crema cu SPF este oricum necesara.

Foto: Instagram/Jourdan Dunn