Top 5 beneficii ale mersului pe bicicleta si un eveniment cool

1
De Roxana Dobrita
30 aug. 2018

Mersul pe bicicleta e bun pentru sanatatea inimii si musculaturii si-ti imbunatateste postura, echilibrul si rezistenta.

Se spune ca mersul pe bicicleta nu se uita niciodata, deci poate e timpul sa lasi masina si sa te urci pe doua roti, pentru a te bucura de multiplele sale beneficii. “E o buna activitate sociala, e distractiva si te scoate din casa ca sa faci sport”, spune Dr. Clare Safran-Norton, terapeut la Harvard-affiliated Bringham and Women’s Hospital.

Iata care sunt principalele benficii ale mersului pe bicicleta:
Nu pune presiune pe articulatii

Cand stai pe bicicleta, iti pui greutatea pe o pereche de oase situate in pelvis, numite tuberozitele ischiale, spre deosebire de mersul pe jos, unde toata greutatea e sustinuta de picioare. Daca ai dureri articulare, bicicleta ti-e, deci, cel mai bun prieten.

E un bun antrenament aerobic

Perfect pentru inima, creier si vasele de sange. In plus, antrenamentele aerobice declanseaza eliberarea endorfinelor – compusii chimici ai starii de bine – lucru care te umple de buna dispozitie.

Ciclismul creste masa musculara

Atunci cand pedalezi, folosesti muschii gluteici din posterior, cuadricepsii si tendoanele din coapse, muschii flexori ai soldurilor si muschii gambelor. In plus, te folosesti de muschii abdominali pentru a te echilibra si a sta drept pe bicicleta, si muschii bratelor si umerilor pentru a controla ghidonul si a carmi.

Iti imbunatateste postura

Esti mai bine echilibrat, ai o mai mare anduranta atat in ceea ce priveste mersul, cat si statul in picioare si urcatul scarilor.

Pedalarea iti imbunatateste sanatatea oaselor

Activitatile de rezistenta, precum pedalarea, activeaza muschii, iar acestia activeaza oasele, lucru care creste densitatea osoasa.

Daca te-am convins sa te urci pe bicicleta, afla ca o poti face chiar in acest week-end. Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Reiffeisen Bank, te invita in 1 si 2 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, la cea de-a opta editie a Bikefest, locul in care ziua incepe cu bicicleta si se termina cu bicicleta, dar si cu o fapta buna.

De ce? Pentru ca anul acesta toti banii din taxa de participare la Urban Race – MTB & Road (singurul concurs pe bicicleta care porneste si se incheie in curtea Palatului Parlamentului) merg la sportivii paralimpici, pentru a-i ajuta sa ajunga la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Te mai poti inscrie la Music & Cycling Marathon (un super maraton de cinci ore), Speed Race, daca vrei sa-ti testezi nivelul adrenalinei si Flinstone Race, unde mergi cat nu te tin pedalele. In plus, organizatorii au pregatit si Cupa Modiala de cornet si invizoace, care-ti va aduce aminte de jocurile copilariei, Energy Boutique (aduci bateriile uzate si poti castiga accesorii pentru bicicleta) si Amsterdam Stories (un proiect care aduce biciclete cu poveste din Amsterdam).

Si cei mici au o zona special amenajata, unde pot participa la competitii, activitati de relaxare, ateliere si jocuri.

Totul pe muzica celor de la Unflicted, Cred ca sunt extraterestru, Macanache & The Putreds.

Ne vedem pe bicicleta!

Foto: Instagram – Carmen Grace Hamilton