Lista carbohidratilor sanatosi, care te ajuta sa slabesti

1
De Cristina Tudor
6 sept. 2020

Slabitul rapid este un deziderat pentru oricare dintre noi. Din pacate, insa acest lucru nu este intotdeauna posibil, din cauza alegerilor alimentare nesanatoase pe care le facem.

Carbohidratii, spre exemplu, pot fi cei mai mari dusmani ai siluetei, insa, in acelasi timp, si cei mai buni prieteni.

Nutritionistul Wasim Nazer intocmeste o lista cu top 10 dintre cei mai sanatosi carbohidrati pe care sa-i alegi, elemente nutritive care nu-ti pun silueta in pericol.

SLABITUL RAPID: „Carbohidratii sunt esentiali in alimentatia noastra, insa este important sa-i alegem pe cei sanatosi. Asemenea proteinelor si grasimilor, carbohidratii sunt macronutrienti, iar acest lucru inseamna ca fac bine daca sunt consumati corect.”, explica specialistul.

1. Lintea – proteine, linte, acid folic si potasiu. Consuma lintea in supe, salate sau sub forma de garnituri.
2. Nuci – 144 de grame de nuci aduc un aport de pana la 32 de grame de carbohidrati. Alege-le ca si gustari intre mese.
3. Portocale – si carbohidrati, dar si fibre. Consumul regulat de portocale imbunatateste sanatatea inimii si previne formarea pietrelor la rinichi.
4. Ovazul – alcatuit in proportie de 65% din carbohidrati, ovazul este una dintre cele mai sanatoase cereale. In plus, contine o concentratie mare de beta-glucan, motiv pentru care reduce colesterolul si stimuleaza procesul de slabire.
5. Cartoful dulce – leguma contine peste 20% carbohidrati, insa carbohidrati sanatosi. In plus, in cartoful dulce se mai regasesc si antioxidanti, vitamina A, vitamina C si potasiu.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.