Dustin Diamond, actorul din „Salvati de clopotel”, a murit la doar 44 de ani

1
De Teodora Tirca
1 feb. 2021

Actorul care l-a interpretat pe Samuel „Screech” Powers intr-unul dintre cele mai populare seriale ale anilor ’90 a murit in dimineata zilei de azi, 1 februarie.

Dustin s-a luptat cu o boala necrutatoare, cancerul. Avea doar 44 de ani, iar diagnosticul l-a luat prin surprindere.

Unul dintre reprezentantii actorului a confirmat stirea pentru People intr-o declaratie: „Suntem intristati sa confirmam decesul lui Dustin Diamond luni, 1 februarie 2021, din cauza carcinomului. El a fost diagnosticat cu aceasta forma brutala, implacabila de cancer malign, in urma cu doar trei saptamani. In acest timp, boala a reusit sa se raspandeasca rapid in tot corpul; singura mila pe care a aratat-o a fost faptul ca a lucrat rapid, fara sa provoace durere indelungata. Dustin nu a suferit. Nu a fost nevoit sa infrunte durerea agonizanta. Pentru asta, suntem recunoscatori”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de PopCulture (@popculture)

Reprezentantul a continuat:

„Numele lui Dustin Diamond era sinonim cu Screech, personajul sau din serialul de succes Salvati de clopotel. El l-a interpretat ​​pe Samuel „Screech” Powers timp de treisprezece ani. A jucat de asemenea in reality show-uri precum Celebrity Fit Club, The Weakest Link si Celebrity Boxing 2. A jucat in filme precum Made (2001), Dickie Roberts: Former Child Star (2003) si American Pie Presents: The Book of Love (2009). In decembrie 2013, Dustin a aparut intr-un episod din OWN’s Where Are They Now?, si a facut parte din al doisprezecelea sezon al Celebrity Big Brother.

„Am lucrat alaturi de Dustin in ultimii douazeci si unu de ani. Este de la sine inteles ca relatia noastra nu poate fi clasificata exclusiv ca afacere. El a devenit o parte imensa a vietii noastre de zi cu zi: o parte a cercului familiei si prietenilor nostri. Suntem constienti de faptul ca Dustin nu este considerat <<credibil>> de unii oameni. A avut parte de niste evenimente nefericite care l-au afectat si poate i-au afectat imaginea. Vrem ca publicul sa inteleaga ca nu a fost intentionat rauvoitor. El – la fel ca majoritatea celor care se comporta uneori inadecvat – a suferit mult si nu a stiut cum sa proceseze durerea. In realitate, noi il cunoastem ca pe un om mereu binedispus, a carui pasiune era sa-i faca pe ceilalti sa rada. Era atat de empatic si intuitiv, incat putea sa-ti citeasca emotiile si sa le simta odata cu tine”, a declarat reprezentantul.

People a aflat ca diagnosticul a fost confirmat luna trecuta, cand actorul a inceput tratamentul de chimioterapie pentru carcinom microcelular in stadiul 4, un cancer care apare frecvent in plamani, dar care se poate manifesta si in prostata sau tractul gastrointestinal. Din pacate, boala a fost descoperita prea tarziu si actorul nu a mai putut fi salvat.

Foto: PR.