„Cavalerii intunecati” ai relatiilor: Sacrificiile pe care le facem in numele iubirii

1
De Cristina Tudor
25 mart. 2021

De la micile compromisuri firesti intr-o relatie si pana la ceea ce simtim ca „sacrificii” este o prapastie in care unii parteneri cad, manati de speranta si iluzia unui „va fi mai bine”.

Cat suntem dispusi sa sacrificam de dragul relatiei si unde ar trebuie sa stabilim limitele, pentru a nu ne pierde pe noi?

In cazuri destul de rare, aceste sarcirifii in iubire au darul de a intari relatia, insa, de cele mai multe ori, ele reprezinta pilonii epuizarii, nefericirii, despartirii. Fiecare partener din cuplu ar putea stabili care este limita peste care nu ar dori sa treaca, iar daca mai tarziu va accepta sa incalce acea limita, promisiune fata de propria persoana, sa reevalueze daca este sau nu in regula pentru fericirea sa personala, in raport cu situa relatiei in care se afla.

Ca si exemplu mai clar am putea vorbi despre depasirea situatiei in care partenerul a inselat.

Daca afla de incident ca s-a petrecut undeva in trecutul indepartat, poate intr-o perioada de instabilitate a repatiei, dar legatura intre cei doi parteneri s-a reluat si si-a recapatat echilibrul si puterea, poate ca partenerul inselat poate decide sa „treaca peste”. In alta situatie insa, cand episodul de inselare capata conotatii tulburatoare, este poasibil ca trecerea peste episod sa reprezinte un adevarat „sacrificiu” pentru relatia respectiva, iar acest sarcificiu poate avea efecte devastatoare emotional si relational.

Cand suntem raniti sau ne putem rani cu adevarat partenerul
Sa vorbim deschis in acest articol despre adevarul din spatele pozelor cu cupluri zambitoare si aparent fericite, caci in spatele acestor imagini fericite stau incercari reale cu care fiecare dintre noi ne-am confruntat macar o data in relatiile noastre.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.