7 masti de par sub 70 de lei: Care e cea mai potrivita pentru tine?

1
De Maria-Anca Zarnescu
10 sept. 2018

Daca iti doresti o coafura reusita si un aspect impecabil al parului, trebuie sa incepi cu o ingrijire intensiva. Tu folosesti tratamente de rasfat pentru par?

Uscat, deteriorat, lipsit de stralucire sau de volum – asa arata cateva dintre problemele cu care s-ar putea confrunta parul tau. Insa ele pot fi usor rezolvat cu ajutorul unor masti care satisfac toate aceste nevoi, daca le aplici dupa fiecare spalare.

Stiu, din proprie experienta, cat de important este sa gasesti masca potrivita pentru nevoile parului si cat de fericit este acesta dupa ce primeste ceea ce ii trebuie. Suvitele devin mai stralucitoare, sunt hidratate, iar firul de par este vizibil mai puternic. In plus, masca de par ar trebui sa-ti fie prieten de nadejde mai ales daca folosesti aparate de styling, care in timp deterioreaza parul.

Astazi ti-am pregatit cateva sugestii de masti pentru toate tipurile de par, pe care le poti achizitiona din magazine si care sunt potrivite si pentru un buget redus:

Masca pentru hidratare si un plus de stralucire
masti pentru toate tipurile de par

Masca hranitoare pentru par Nourishing Hair Mask, AMIKA, 60 ml, 45 lei, in Sephora

Masca hranitoare de la AMIKA te ajuta sa ii redai parului tau stralucirea, sa il hidratezi si sa ii oferi un plus de revigorare. Coafura ta va arata cu totul si cu totul spectaculos daca suvitele vor fi cat mai sanatoase. Este recomandat sa folosesti acest tratament o data pe saptamana, si ar fi bine sa stii ca este una dintre mastile potrivite pentru toate tipurile de par.

Masca pentru protejarea parului vopsit
masti pentru toate tipurile de par

Masca pentru par vopsit Pantene Pro-V Color, 300ml, 47, 99 lei

In cazul in care ai decis sa iti decolorezi sau sa-ti vopsesti parul, ar fi bine sa stii ca va avea nevoie de mai multa ingrijire si protectie. Suvitele tratate chimic sunt mai sensibile si se vor degrada mai usor. Nici culoarea nu va rezista atat cat ti-ai dori daca nu optezi pentru produsele de intretinere.

Masca pentru par vopsit de la Pantene hidrateaza intens parul, lasandu-l moale, catifelat si mai ales stralucitor. Ea te va ajuta sa-ti protejezi si culoarea, si astfel sa o mentii intensa si vibranta pentru cat mai mult timp.

Parul fragil si masca potrivita pentru el
masti pentru toate tipurile de par

Masca pentru par fragil Garnier Botanic Therpay cu ulei de ricin si migdale, 300 ml, 24,99 lei

Masca de la Garnier ii ofera parului tau rezistenta si hidratare, iar acestea sunt doua dintre cele mai importante nevoi ale parului subtire si fragil.

Cu ajutorul uleiurilor din compozitie, parul va deveni mai puternic, mai rezistent, iar tie iti va fi mai usor sa te coafezi. Uleiul de ricin si cel de migdale hidrateaza in profunzime, lasand parul mai catifelat dupa fiecare spalare. Poti folosi masca la fiecare spalare, dupa sampon. Las-o sa actioneze timp de cateva minute, apoi clateste cu apa calduta.

Proteinele, un ingredient important pentru repararea parului
masti pentru toate tipurile de par

Douglas Hair Protein Repair Intensive Mask, 150ml, 63 lei la Douglas

Unul dintre ingredientele de care parul tau are nevoie pentru a-si recapata sanatatea sunt proteinele. Masca de la Douglas te ajuta sa ii redai stralucirea si vitalitatea parului prin hranirea si hidratarea acestuia.

Daca iti doresti si mai multa hidratare pentru suvitele tale, poti aplica la final, inainte sa iti usuci parul, un ulei special pe varfuri.

O masca potrivita pentru parul uscat
masti pentru toate tipurile de par

Masca pentru par uscat Elseve Ulei Extraordinar, L’Oreal Paris, 300ml, 24,99 lei

Parul uscat iti poate face o multime de probleme. De exemplu, eu ma confrunt de cativa ani cu varfurile si lungimile uscate, iar parul meu este aspru, tern si mai ales lipsit de stralucire.

Masca de la Elseve este bogata in uleiuri hidratante si te va ajuta sa le redai suvitelor tale stralucirea. Dupa spalare ea iti lasa parul catifelat, moale si mai ales revitalizat.

Masca potrivita pentru revitalizare

Wella Professionals Age Restore Mask, 150 ml, 63 lei

Masca Age Restore este potrivita pentru parul matur, aspru si deteriorat. Ingredientele care stau la baza ei sunt vitamina E si keratina, care te vor ajuta sa ii redai parul stralucirea si supletea. Astfel, suvitele tale vor fi mai usor de pieptanat si de aranjat, iar tu te vei bucura de un aspect sanatos si de o coafura mai rezistenta.

Bananele si alte ingrediente naturale pentru ingrijirea parului
masti pentru toate tipurile de par

Masca hranitoare pentru par Banana Truly Nourishing Hair Mask, The Body Shop, 240ml, 69 lei

Ingredientele naturale pot fi de mare ajutor in ingrijirea parului. Bananele si uleiul din nuca braziliana sunt ingredientele care stau la baza acestei masti de la The Body Shop. Ele te vor ajuta sa iti hidratezi parul si sa-l mentii matasos.

Masca este potrivita pentru parul normal spre uscat si ar fi bine sa stii ca este recomandat sa o folosesti o data pe saptamana!

Cateva lucruri importante despre mastile pentru par pe care trebuie sa le stii:

Aplica intotdeauna masca pe lungimea firelor de par. Daca este aplicata la radacina, desi nu a fost special creata in acest scop, ea iti poate incarca parul, care se va ingrasa mult mai repede si mai usor.

Alege o masca special creata pentru nevoile parului tau. Astfel te vei bucura de efectele dorite, iar parul va fi mai usor de aranjat.

In cazul in care nu stii exact ce tip de par ai, discuta cu stilistul tau si roaga-l sa te indrume, sa iti spuna care sunt nevoile parului tau si sa iti faca cateva recomandari.

Clateste foarte bine masca de par dupa aplicare. Ea iti poate ingreuna parului, dandu-i un aspect neingrijit.

Lasa masca sa actioneze pe par atat cat este indicat pe ambalaj. In cazul in care nu respecti timpul de actiune, efectele nu vor fi chiar cele asteptate.

Daca consideri ca ai nevoie de un efect mai intens, opteaza pentru samponul si balsamul din aceeasi gama.

Foto: Instagram – Shanina Shaik