Cum sa porti maro, nuanta calda perfecta pentru tinute de toamna

1
De Irina Constantin
6 oct. 2021

Caramel, beige, aramiu, chihlimbar, cafea cu lapte, scortisoara… Nuantele ideale pentru tinute superbe de toamna!

Maroul este una dintre cele mai potrivite culori pentru sezonul ploios. Are atat note puternice, cat si note suave si este disponibil in zeci de nuante fermecatoare, potrivite pentru orice ten si orice culoare de par.

Daca te intrebi cum sa porti maro, pentru ca nu ai facut acest lucru prea des, sfaturile de mai jos te vor ajuta sa iti ordonezi garderoba si sa iti creezi outfituri minunate.

Cum sa porti maro pe timp de toamna: 5 idei utile

1. Tine cont de tenul tau

Nuantele de maro sunt prietenoase cu orice nuanta de ten. Cu toate acestea, daca vrei sa te asiguri ca hainele te avantajeaza si iti scot in evidenta frumusetea naturala, alege tonuri cat mai apropiate de tenul tau.

De exemplu, daca ai tenul foarte deschis la culoare, opteaza pentru nuante de aramiu bland, caramel, beige, cafea cu lapte sau cappuccino. Iar daca tenul tau este bronzat sau inchis la culoare, mergi cu incredere pe nuante precum cacao, ciocolata neagra, cupru sau chihlimbar.

2. Ia in calcul nuanta parului

Piesele vestimentare maro se potrivesc excelent cu parul blond cu reflexii aurii, tonuri calde de saten sau brunet, precum si cu roscatul. Daca ai parul vopsit sau natural in aceste nuante, poarta cu incredere tonuri de maro care sa vina in completarea podoabei tale capilare. Vei obtine look-uri fermecatoare de fiecare data!

Jacheta maro cu doua fete, Mango, 349,99 lei

3. Creeaza tinute monocrome si joaca-te cu mai multe nuante

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Daca te intrebi cum sa porti maro fara sa dai gres, poti incepe prin a contura tinute monocrome sau cu mai multe nuante de maro, care se completeaza reciproc.

Vesta oversized, Stradivarius, 99,90 lei

Leggings flare din catifea, Stradivarius, 99,90 lei

4. Foloseste maroul drept nuanta neutra din tinuta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alison Toby (@alisontoby)

Uneori, tinuta ta are nevoie de un element neutru, dar classy si unic in felul sau. Poti intregi orice tinuta cu o piesa maro cuminte, dar stylish, precum un trench/palton sau o pereche superba de cizme sau ghete.

Cizme inalte, CCC Shoes, 169,90 lei

Palton din lana, Zara, 649,90 lei

5. Combina maroul cu alte culori

Daca iti plac tinutele colorate, dar te intrebi si cum sa porti maro in combinatie cu ele, raspunsul este simplu: gaseste echilibrul! Combina piese maro intens cu piese roz, oranj sau galbene. De asemenea, poti si sa porti maro deschis cu alte tonuri pastelate, precum lila, galben pai sau verde fistic.

Pantaloni drepti stil raiat, Stradivarius, 129,90 lei

Foto: PR