3 produse antirid pe care le-am introdus in rutina mea de frumusete toamna aceasta

1
De Andreea Raicu
16 oct. 2020

Oricine ma cunoaste stie ca imi place sa folosesc ingrediente active puternice, cu o eficacitate dovedita clinic.

Ingrijirea pielii m-a fascinat dintotdeauna, de cand o vedeam pe mama aplicand produse de frumusete atunci cand eram mica, mai ales ca ea fiind stewardesa avea la dispozitie atat de multe produse care mie mi se pareau ceva foarte special.

Mi-am dat seama ca, dincolo de mostenirea genetica (pentru ca si bunicile, si toate matusile mele aveau o piele incredibil de frumoasa), trebuie sa fiu atenta la cativa factori decisivi pentru sanatatea si aspectul pielii mele. Am invatat ca atunci cand mananc sanatos, ma hidratez corespunzator si dorm bine pielea mea e luminoasa si ferma, pe cand in zilele stresante, in care poate nu am la fel de multa grija de mine, si pielea sufera, chiar daca imi respect rutina de ingrijire. E incredibil, dar efectele sa vad imediat, si intr-un sens, si in celalalt.

Pentru mine, in sezonul rece e important sa-mi updatez rutina de ingrijire. Pielea mea are nevoie de mai multi nutrienti in aceasta perioada si, in plus, pentru ca razele soarelui nu mai sunt atat de puternice, imi permit sa folosesc ingrediente active ce actioneaza in profunzime pentru a imbunatati elasticitatea pielii, a estompa ridurile si petele pigmentare care mai apar din cand in cand… E drept, mult mai putin de cand am inceput sa folosesc vitamina C.

Am mai vorbit de multe ori despre asta – m-am luptat cu petele pigmentare care, asa cum stiti, sunt foarte incapatanate si foarte greu de estompat.

De aceea, rutina mea de ingrijire se bazeaza pe preventia si tratarea constanta a acestui aspect, pe langa mentinerea fermitatii si estomparea liniilor fine si ridurilor.
Acesta este motivul pentru care am fost incantata si intrigata de produsele anti-ageing Vichy, pe care le-am introdus recent in rutina: ele se bazeaza pe vitamina C pura, peptide, acid glicolic si acid hialuronic, in cateva combinatii care, trebuie sa recunosc, m-au luat prin surprindere.

Deja vad rezultate care ma bucura, asa ca am decis sa impartasesc cu voi noua mea rutina de toamna.

Liftactiv Specialist Peptide-C, fiole antirid care stimuleaza sinteza colagenului

80,99 lei, reduse de la 139,99 lei, emag.ro

Am incercat atat de multe produse, incat am o experienta bogata in folosirea vitaminei C. Intotdeauna mi-a placut acest ingredient, pentru ca ma ajuta sa-mi mentin pielea luminoasa si ferma, in timp ce previne si estompeaza petele pigmentare, contracarand efectele radiatiilor solare. Este un antioxidant puternic, ce actioneaza ca un scut impotriva factorilor externi. Ei, bine, atunci cand l-am vazut in combinatie cu un complex de bio-peptide, in aceste fiole concentrate, am… ridicat o spranceana. Mi-am dorit neaparat sa incerc Liftactiv Specialist Peptide-C de la Vichy.

Ce iti pot spune despre textura? Este o textura lejera, de serum, care se intinde usor si se absoarbe rapid in piele. Ma bucura faptul ca formula este imbogatita cu acid hialuronic, pentru ca am observat inca de la prima aplicare ca tenul meu este mai hidratat, mai suplu.

Colagenul este cel mai bun prieten al pielii cu aspect tanar

Colagenul este prezent in mod natural in pielea noastra, insa dupa varsta de 25 de ani productia incepe sa scada intr-un ritm din in ce in mai alert, ceea ce inseamna ca pielea are nevoie de ajutor in sintetizarea lui. Aici intervine combinatia de peptide si vitamina C din fiolele Liftactiv Specialist Peptide-C: aceasta stimuleaza productia de colagen, ajutand la umplerea ridurilor din interior.

Vitamina C pura este prezenta in aceasta formula intr-o concentratie de 10%, iar efectul ei este dublat de adaugarea bio-peptidelor.

Ce imi place la acest produs este faptul ca tenul meu e deja mult mai uniform, mai luminos si mai ferm, iar dimineata il simt hidratat, cu toate ca pielea mea e usor uscata in sezonul rece. Abia astept sa vad si mai multe rezultate pe masura ce folosesc fiolele. Eu aplic acest produs dimineata, pe tenul curat, inainte de crema de hidratare.

Liftactiv Specialist Glyco-C fiole, o combinatie surprinzatoare

80,99 lei, reduse de la 139,99 lei, emag.ro

Wow! Nu am mai folosit acidul glicolic in combinatie cu vitamina C. Cred ca cei de Vichy mi-au citit gandurile cand au creat aceasta formula, pentru ca, asa cum stiti deja, vitamina C este muzica pentru urechile mele. Totusi, vreau sa mai incerc si alte ingrediente, pentru a lupta eficient cu semnele timpului, iar faptul ca acest serum concentrat contine si acid glicolic este un miracol intr-o sticluta mica (cel putin pentru mine)!

Asadar, iata o formula interesanta: 10% complex de acid glicolic, vitamina C naturala, acid hialuronic din surse naturale si apa vulcanica Vichy.

E deja cunoscut faptul ca acidul glicolic indeparteaza celulele moarte de la suprafata tenului si odata cu acestea petele pigmentare cauzate de soare sau cicatricile lasate in urma de acnee. In plus, este un ingredient ce lupta si cu alte semne de imbatranire prematura, precum liniile fine si ridurile. Vitamina C confera luminozitate si fermitate, acidul hialuronic hidrateaza din interior, iar apa vulcanica Vichy echilibreaza si calmeaza pielea.

Eu aplic acest serum seara, inainte de crema hidratanta. Am observat chiar de a doua zi ca tenul meu a devenit mai neted si mai luminos, foarte placut la atingere. Recunosc, mi-am zambit in oglinda. 🙂

Liftactiv Collagen Specialist, genul de crema antirid de care aveam nevoie acum

162,79 lei, redusa de la 197,54 lei, emag.ro

Pentru mine, crema de zi anti-aging este foarte importanta, pentru ca altfel simt ca fata „ma strange”, mai ales in sezonul rece, cand pielea mea poate deveni uscata daca nu am grija sa o hranesc asa cum trebuie. Si pentru ca folosesc ingrediente puternice anti-aging, cu atat mai mult am nevoie si de ingrediente emoliente si hranitoare.

Am aflat de curand ca Liftactiv Collagen Specialist este cea mai bine vanduta crema Vichy, asa ca am vrut sa o incerc neaparat, mai ales ca are in denumire cuvantul-cheie, „Collagen”. Si am facut foarte bine, pentru ca in primul rand are fix textura pe care o ador: este foarte bogata si hranitoare, simt imediat cum imi hraneste pielea si o calmeaza.

Ingredientele care m-au convins ca e potrivita pentru mine in acest moment sunt peptidele de tip I, peptidele de tip II, Vitamina Cg si apa vulcanica Vichy.

Acestea lupta impreuna pentru a stimula productia de colagen si a mentine pielea ferma, elastica si puternica, astfel incat sa tina la distanta ridurile profunde.

Folosesc Liftactiv Collagen Specialist dimineata si seara, dupa ce aplic fiolele antirid, si ma bucur sa constat ca pielea mea este mai elastica, mai hidratata si are o stralucire noua, care imi da incredere.

Sunt incantata de noua mea rutina, de care o sa ma tin, pentru ca vreau sa le dau sansa acestor ingrediente minunate sa-si faca treaba.

Sunt curioasa sa aflu: tu cum ti-ai schimbat rutina de ingrijire odata cu venirea noului sezon?

Foto: Alex Rosieanu