5 minute pot dura o vesnicie sau o clipita!

1
De Andreea Raicu
10 oct. 2016

Existenta noastra e foarte diferita de la un moment la altul, de la o zi la alta. Suntem mereu ocupati, avem perioade in care suntem confuzi, linistiti, fericiti, agitati, stresati, fara rabdare, haituiti de deadline-uri, increzatori, mereu fara timp, iar la finalul zilei sa ne simtim total demotivati si fara niciun chef de nimic.

Ceea ce am invatat in schimb este faptul ca oricat de greu poate fi totul se poate schimba instant, dintr-un moment in altul, de la o situatie la alta. Un rol extrem de important joaca si perspectiva din care alegi sa vezi lucrurile pentru ca stiti foarte bine cat conteaza asta. Noi toti ne putem uita la un pahar jumate gol si sa-I vedem complet diferit in functie de filtrul fiecaruia.

Ce ne ajuta sa ne schimbam perspectiva este felul in care ne simtim cu noi. Daca suntem obositi, agitati, stresati, ingandurati va asigur ca nu aveti multe sanse sa vedeti lucrurile foarte roz chiar si atunci cand sunt…mai ales daca veniti dupa multe zile pline si nopti nedormite.

Slava Domnului ca de-a lungul timpului, in urma unor studii indelungate s-au gasit diverse metode care ne ajuta sa facem fata mult mai bine problemelor si sa vedem viata mai frumoasa chiar si atunci cand poate nu e.

Meditatia, tehnicile de mindfulness, asternutul gandurilor in jurnal, scrisul creativ, introspectia sunt doar cateva dintre lucrurile care pot aduce schimbari fantastice in viata noastra.

Nu aveti nevoie decat de 5 minute sa schimbati ceva. Cinci minute in fiecare dimineata, in care sa stati cu voi, fara sa va mai ganditi la nimic, ci doar la ce e important pentru voi in ziua care incepe. Aceste cinci minute sunt menite sa va ajute sa va imbunatatiti relatia cu voi, felul in care interactionati cu cei din jur, sa va dati seama exact ce va doriti de la viata si cum sa ajungeti acolo.

E un ritual de dimineata care nu dureaza decat cinci minute. Stiu ca cinci minute pot dura o vesnicie sau pot trece intr-o clipita in functie de felul in care va simtiti, dar credeti-ma ca va pot schimba toata ziua, va poate aduce liniste si fericire.

Aveti nevoie de doar de cinci minute in care sa stati doar voi cu voi si cu gandurile voastre.

Voi alegeti ce vreti sa faceti. Voi stiti ce va aduce relaxare si liniste. Cinci minute nu inseamna nimic din cele 24 de ore ale zilei, dar inseamna enorm pentru starea noastra.

Sa aveti o zi minunata!!