Crema ultra-hranitoare care imi salveaza pielea de Sarbatori

1
De Andreea Raicu
13 dec. 2018

In sezonul rece si mai ales in perioada Sarbatorilor, pielea mea sufera mai mult decat in restul anului, pentru ca are de luptat cu mai multe provocari ca oricand: frig, combinatii alimentare nu chiar ideale si mai mult machiaj decat de obicei.

Asa ca am invatat, cu anii, sa-i acord extra ingrijire in aceasta perioada in care e atat de vulnerabila. Mi-am dat seama ca atunci cand pielea mea e suparata reactioneaza prin semne ale deshidratarii si zone uscate, peste care machiajul nu arata deloc bine, oricat de calitativ ar fi.

Si cum nu urasc nimic mai mult decat pielea uscata, care ma “tine”, hidratarea este foarte importanta pentru mine.

Ritualul zilnic pe care il respect cu sfintenie

Chiar vorbeam despre asta cu fetele in redactie zilele trecute, si le-am marturisit ca eu nu pot sa nu aplic crema hidratanta din cap pana-n picioare dupa baie – oricat de obosita as fi, acesta este ritualul meu preferat, ma calmeaza si imi da sentimentul acela ca fac ceva frumos pentru mine, ca imi ajut pielea sa fie luminoasa si fericita.

Sarbatorile sunt frumoase, dar pielea sufera

Si oricat de incantata as fi de perioada Sarbatorilor si de savurarea delicateselor alaturi de cei mai dragi oameni din viata mea, trebuie sa recunosc ca aspectul tenului are mult de suferit daca nu iau masuri de precautie.

Asa cum v-am mai povestit in alte articole, lipsa unui program strict de somn, consumul mai mare de sare si de grasimi (desi incerc sa fiu atenta la alimentatie), toate acestea duc la deshidratare, la inflamatie si la accentuarea cearcanelor. In plus, pielea uscata iti confera un aspect tern, imbatranit, lipsit de vitalitate – iar mie imi place ca tenul meu sa fie luminos.

Cred ca indiferent de cantitatea de machiaj pe care alegi sa o pui pe fata cu ocazia petrecerilor de Craciun si Anul Nou, important e ca pielea ta sa fie sanatoasa si ingrijita – altfel, efortul tau va fi zadarnic.

O tranzitie necesara

Acestea fiind zise, daca vara prefer lotiunile usoare, care nu-mi ingreuneaza tenul si ma ajuta sa tin sub control excesul de sebum, iarna frigul imi usuca pielea, asa ca am nevoie de mult mai multa hidratare.

Ador texturile luxuriante ale cremelor emoliente, care parca creeaza un strat protector intre mediul inconjurator si pielea mea. Simt instant mai multa hidratare si parca o relaxare, detensionare a tenului atunci cand le folosesc.

Hidratarea intensa care ma salveaza

Una dintre cremele mele preferate, fara de care nu pot supravietui in sezonul rece, este Vichy Slow Âge Nuit, o crema ultra-hranitoare de noapte, la care m-a impresionat faptul ca poate fi folosita si ca masca de reoxigenare si regenerare a pielii.

Mi se pare minunat ca o companie atat de mare precum Vichy promoveaza ideea ca pielea poate sa imbatraneasca lent, natural si frumos, cu conditia sa avem o rutina de ingrijire bine pusa la punct si sa facem alegeri in cunostinta de cauza.

Crema Slow Âge Nuit este perfecta pentru cerintele tenului meu in sezonul rece, deoarece hraneste profund si corecteaza primele semne de imbatranire a tenului, precum liniile fine, petele pigmentare si lipsa elasticitatii.

Pentru ca o folosesc constant, alaturi de alte metode de ingrijire si prevenire, pielea mea a devenit vizibil mai fericita: este supla, luminoasa si uniforma, iar liniile fine sunt netezite – exact ceea ce am nevoie iarna!

Cum o incorporez in rutina de seara

Cred ca rutina de seara e foarte importanta pentru o femeie, mai ales in sezonul rece. Stiu ce simti: si eu am zile cand ajung acasa atat de obosita, incat ultimul lucru pe care vreau sa-l fac este sa ma demachiez si sa aplic produse de ingrijire.

Dar cred ca atunci cand neglijezi acest ritual, efectele negative asupra tenului se vad chiar de a doua zi. Asa ca prefer sa fiu constiincioasa si generoasa cu pielea mea.

Asa cum iti poti da seama din denumire, Vichy Slow Âge Nuit este perfecta pentru rutina de seara, pentru ca ingredientele puternice pot “lucra” la regenerarea pielii pe timp de noapte.

Dupa curatare si aplicarea serumului, intind o cantitate mica de crema pe toate fata si o masez prin miscari circulare pana cand se absoarbe complet.

De doua ori pe sapatamana, insa, o folosesc ca masca direct pe pielea uscata, aplicand-o de aceasta data in strat mai gros. Acest ritual imi prinde bine si inaintea unei petreceri, pentru ca machiajul se va aseza apoi mult mai frumos.

Foto: Alex Rosieanu