Cum imi mentin abdomenul plat fara sa tin dieta

1
De Andreea Raicu
28 feb. 2021

Stiu la ce te gandesti citind acest titlu: asa ceva nu exista, e o minciuna gogonata, n-ai cum sa ai abdomenul plat daca nu tii o dieta stricta. In randurile care urmeaza iti voi demonstra contrariul… si anume ca poti sa scapi de centimetri in plus fara sa te chinui cu tot felul de diete care mai de care mai dure.

Nu am intalnit prea multe femei care sa nu isi doreasca un abdomen plat. Nu ma refer aici la patratele, ci la un abdomen suplu, fara depozite de grasime sau senzatia de balonare. Tocmai pentru ca toate ni-l dorim, suntem in stare sa experimentam orice pentru a-l obtine: cure de slabire draconice, infometare si mai stiu eu ce. Ce poate nu stii e ca nu e nevoie sa te supui la regimuri intense sau sa-ti numeri fiecare calorie. 

Un stil de viata sanatos pe termen lung – alimentatie echilibrata, sport, somn cat cuprinde si o hidratare corecta – te va ajuta sa-ti tii abdomenul sub control si sa nu acumulezi kilograme in plus. Pe langa asta, mai sunt cateva mici lucruri pe care eu le fac pentru a avea un abdomen plat. Ti le las mai jos , poate te ajuta. 

Am grija la postura

Am mereu grija sa-mi tin spatele drept, pentru ca atunci cand postura este una corecta, iti pui automat la treaba si iti tonifici musculatura abdomenului. Pare un lucru insignifiant, dar te asigur ca nu e asa. In plus, postura corecta te ajuta si sa-ti mentii coloana vertebrala dreapta si sa scapi de durerile de spate. 

Beau apa. Multa apa

Atunci cand esti deshidratata, corpul tau se pune pe treaba si depoziteaza orice picatura pe care o bei. Si stii unde o depune? In zona abdomenului. Poti ajunge sa retii pana la doua kilograme in plus de apa. Am grija ca in fiecare zi sa beau cel putin opt pahare de apa sau alte lichide.

Practic mindful eating

In loc sa mananci repede, forteaza-te sa incetinesti ritmul si sa mesteci fiecare imbucatura de cel putin 10 ori inainte de a inghite. Corpul trebuie sa munceasca in plus pentru a digera alimentele in stomac si intestine, iar asta poate duce la indigestie sau balonare. In plus, atunci cand mananci repede esti mai predispusa sa inghiti aer si asa te vei pricopsi cu o burtica umflata chiar daca nu ai mancat foarte mult. 

Iau suplimente cu probiotice

Probioticele sunt bacterii bune care ajuta sistemul digestiv sa descompuna alimentele, prevenind problemele gastrointestinale care te impiedica sa ai un abdomen plat. Zilnic iau un supliment cu cel putin 50mg de probiotice – iti recomand sa te uiti dupa versiuni care contin tulpinile acidophilus si bifidobacterium). De asemenea, iau si suplimente de calciu cu vitamina D si suplimente de vitamine din complexul B. Estrogenul in exces ne face sa depozitam grasime in zona abdomenului, dar aceste doua suplimente ma ajuta sa-l tin sub control si astfel sa-mi mentin abdomenul plat. 

Merg zilnic pe jos

Macar 30 de minute in fiecare zi iti restarteaza metabolismul si te ajuta sa arzi mai eficient grasimea din zona mediana a corpului. In plus, mersul pe jos ma ajuta sa ma relaxez si sa scap de stres. Atunci cand suntem stresati, sistemul nostru digestiv nu mai functioneaza la capacitate maxima. Si daca asta n-ar fi suficient, stresul vine la pachet si cu mai mult cortizol in corp, un hormon care duce la grasime in exces in zona abdomenului – e modul corpului de a “proteja” organele vitale. 

Mai am secrete de impartasit cu voi, de aceea va astept marti, 2 martie, incepand cu ora 18:30, pe paginile mele de Facebook si Instagram, la un Webinar LIVE alaturi de Florin Cujba, antrenorul meu de fitness. Vom povesti mai multe despre cum obtinem silueta perfecta si cum ne pastram abdomenul plat indiferent de varsta si fara sa apelam la diete stricte. Notati-va data si ora in calendar 😉

Foto: Alexandru Rosieanu