Descopera AMALIN by Andreea Raicu

1
De Andreea Raicu
1 iul. 2022

Ce saptamana plina de emotii, cate ganduri si cate stari am putut sa experimentez numai eu stiu! Dar mai stiu ceva, ca sunt cat se poate de fericita!

In caz ca nu ai apucat sa urmaresti pe retelele de socializare, aseara am avut evenimentul de lansare al noului meu brand de haine, AMALIN! Este unul dintre cele mai dragi proiecte personale din ultima vreme si chiar daca a fost plin de provocari lucurile s-au aliniat ca el sa se poata naste! 

Ca doar asa se intampla cand creezi lucruri din esenta ta adevarata! 

Au trecut mai bine de doi ani de cand mi s-a lipit ideea de suflet, iar de atunci am strans in jurul meu acei oameni si acele idei care sa ma puna pe traiectoria transformarii ei in realitate. Si iata-ne acum aici, la o zi de la lansare, cand visul meu din copilarie a devenit realitate!

Dupa mai mult de 6 luni de eforturi sustinute – atat ale mele, cat si ale echipei minunate care a lucrat la acest proiect – am reusit sa aduc AMALIN in fata voastra, din iubire pentru voi, femeile, si din pasiune pentru lucrurile care aduc bucurie in viata oamenilor. 

Ce este AMALIN?

amalin by andreea raicu

Se simtea de ceva vreme nevoia unei schimbari in structura business-ului Andreea Raicu. Ideea unui brand nou, cu identitate si greutate proprie, ca sa nu mai vorbesc de evolutie proprie, plutea de ceva timp in sufletele tuturor celor din echipa.

Era nevoie de o diferentiere intre partea de haine si cea de dezvoltare personala, un pas mare inainte, dar care decurgea natural din evolutia brandului de pana atunci. Am realizat impreuna ca a venit vremea pentru un brand matur, care sa se adreseze unui public mai mare, cu o sensibilitate distinctiva, care sa se autosustina si sa se dezvolte individual.

Amalin este un brand premium, 100% local, care nu-si renegociaza ADN-ul in functie de trenduri, un brand care pune pe primul loc nevoile femeii moderne… o femeie care isi cunoaste foarte bine stilul si cauta piese care sa-i accentueze feminitatea si pe care sa nu se vada nevoita sa le recicleze dupa un sezon. 

Pentru ca ne-am dorit sa venim in intampinarea ta si cu ideea de shopping sustenabil si constient, in lunile in care am gandit abordarea Amalin am studiat indelung piata pentru a intelege cu adevarat conceptul de sustenabilitate, cum este el aplicat in alte parti si care sunt principalii piloni pe care se sprijina.

Seriile limitate ale produselor, materialele naturale, producerea pieselor in tara, sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le-am atins din punct de vedere al sustenabilitatii, care este pentru noi o preocupare permanenta. Impreuna cu echipa mea am investigat cele mai bune solutii cu cel mai mic impact de mediu ca sa iti putem oferi produsele pe care de abia astept sa le descoperi. 

DE CE “AMALIN”?

amalin by andreea raicu

Odata ce am avut totul ordonat dupa un plan bine pus la punct, cea mai mare provocare pentru noi a fost gasirea unui nume care sa emane caracteristicile brandului, care sa vorbeasca despre parcursul meu si al afacerii mele pana in momentul prezent. 

Ne-am gandit foarte multa vreme la un nume potrivit si cumva ne invarteam in jurul cozii, fara rezultat. Toate ideile acopereau doar partial ceea ce imi doream de la noul nume. 

Intr-o zi, cand lucram cu colega mea Roxana, Chief Operating Officer-ul nostru, pentru noul proiect, obosite de toate ideile pe care le pusesem pana atunci pe masa, in timp ce discutam despre ce variante putem sa gasim, dintr-odata, fara niciun efort, am realizat ca purtam cu mine cel mai potrivit nume pentru brandul cel nou. 

AMALIN.

Amalin este numele meu, pe care l-am primit in timpul unui curs la care am participat dupa ce m-am intors din India, unde cateva persoane initiate puteau intra in meditatie cu scopul de a gasi numele potrivit pentru fiecare participant la curs. Acest nume nou are ca scop sa-i aminteasca persoanei care il poarta care este esenta si rolul ei pe pamant. 

“Amalin” nu numai ca suna ca o pereche de clopotei tibetani in bataia vantului, suav si armonios, dar contine in el si cel mai frumos mesaj al Universului catre mine  – raspunsul la ceea ce eu am cautat inca de cand am pasit pe calea mea catre mine, caci AMALIN inseamna sa “te conectezi la divinitate si sa primesti energie, lumina si iubire, pe care, dupa aceea, sa le raspandesti in toata lumea”. 

In limba sanskrita, Amalin inseamna pur, curat, neintinat. Iar in limba araba inseamna uluitor. Si cum nimic nu e intamplator, ele chiar descriu modul in care eu ma raportez la misiunea mea in aceasta lume. Pentru ca imi doresc ca mesajul meu si tot ce dau mai departe sa fie clar, pur, luminos si in acelasi timp o experienta pe care femeile sa o tina minte. 

Fara umbra din mine care m-a manat in calatoria catre sinele meu nu as fi descoperit niciodata lumina, iar AMALIN, intr-un mod similar, poarta in el ambele valente ale puterii personale nascute la intalnirea intre umbra si lumina: acolo unde doar acceptarea umbrei este calea catre vindecare.

Amalin vorbeste despre procesul meu de maturizare, este acea zona de echilibru care vine din cunoasterea sinelui adevarat. In acelasi fel, hainele AMALIN sunt rezultatul maturizarii brandului Andreea Raicu, a unei transformari pe care o simteam necesara de ceva timp. 

Prin numele lui, brandul AMALIN spune o poveste. Este povestea mea, a felului in care mi-am gasit chemarea, calea in viata in urma unei restructurari la nivel personal care a vizat femeia nedescoperita din mine, si in acelasi timp spune povestea tuturor femeilor care, asemeni mie, isi cunosc valoarea, isi cunosc stilul si sunt dispuse sa faca alegeri constiente care sa le puna in valoare feminitatea.

AMALIN se adreseaza acelora care sunt deschise la a se conecta cu esenta lor profund feminina, si, asa cum o spune si numele, sa se incarce de energie, de dragoste si de lumina pe care sa le elibereze apoi de jur imprejurul lor. 

AMALIN BY ANDREEA RAICU – CATEVA CUVINTE DESPRE COLECTII

amalin by andreea raicu

Vei gasi in colectiile aflate sub brandul AMALIN aceeasi feminitate cu care te-am obisnuit, sustinuta de croiuri si materiale care iti pun si mai mult in evidenta lumina personala. Stilul minimalist, care te ajuta sa aduci eleganta si unicitate tinutelor tale, te va surprinde prin atentia acordata detaliilor si te va ajuta sa fii mereu la moda, indiferent de trendurile sezoniere. 

Materialele pe care le-am folosit sunt in proportie de 80% naturale, asa ca vor multumi si cele mai pretentioase tipuri de piele, iar versatilitatea modelelor te va cuceri prin lejeritatea cu care iti evidentiaza stralucirea. 

Liniile Ready to wear si Loungewear au in spate o strategie simpla, dar extrem de eficienta: mizam pe design timeless si materiale premium, naturale. Nu producem in serie, fiecare linie e atent curatoriata astfel incat sa contina doar piese-semnatura, esentiale in garderoba oricarei femei, indiferent de nevoile ei stilistice.

Intr-o lume a hainelor, AMALIN este esenta feminitatii. 

Feminitatea celor care isi stiu valoarea.  

Feminitatea celor care nu se sfiesc sa se arate asa cum sunt. 

Feminitatea celor care si-au descoperit lumina personala. 

amalin by andreea raicu

Si acum ca Amalin a ajuns deja in inimile voastre si sper, in curand, si in dulapurile voastre, vreau sa va fac o marturisire: am avut parte de multe provocari pe drumul intins pe acesti doi ani, de la primul gand si pana la colectia de astazi.

Ceea ce m-a impins mereu inainte, lucrul care mi-a dat mereu energia necesara sa continui, indiferent de dificultati, a fost credinta uriasa ca lucrurile se vor ordona perfect daca aleg sa nu ma uit in urma, daca ma aliniez perfect cu dorinta mea si o lansez cu putere in univers.

Aceasta credinta m-a ajutat sa gasesc mereu cele mai bune solutii si sa traiesc ziua in care sa va spun povestea lui AMALIN. 

Vreau sa multumesc tuturor oamenilor care au fost au fost alaturi de mine in proiect, oameni minunati, care m-au sustinut neconditionat, care au crezut in mine si care si-au deschis sufletele si mintile pentru ca AMALIN sa se poata naste si fara de care acest brand nu ar fi aratat asa. 

Echipei mele minunate ii sunt profund recunoscatoate pentru ca in ciuda provocarilor zilnice au iesit din zona de confort si au gasit energie si solutii pentru ca Amalin sa prinda viata: 

Roxana Dobrita, care a coordornat incredibil acest proiect, cu o rabdare si o atentie fara de margini, insotite de multa creativitate si dorinta de a vedea lucrurile realizate cat mai bine. La fel si Alina Draghici, Shop si Production Manager, care si-a pus toata experienta de peste 10 ani si determnarea fanatastica pentru ca Amalin sa arate asa.

Marius Dragne, dezvoltatorul nostru IT, a inteles exact ce ne dorim si a gasit cele mai bune solutii intr-un timp record (lucru extrem de rar in acesta zona, sunt sigura ca stiti ce spun daca v-ati confruntat cu zona IT).

Diana Sandu, social media manager, a coordonat perfect procesul de comunicare, iar Cristina Lica, Office & Shop Manager, a facut lucruri complet noi pentru a se asigura ca totul se desfasoara impecabil.

Ovidiu Pop (Symbold Studio), care a creat identitatea lui Amalin si a inteles din prima cine este Amalin si ce vrea sa transmita. 

Alex Rosieanu, fotograful care imi este prieten de multi ani, cu care am creat conceptele pentru sedintele foto, si care are o rabdare nemarginita si disponibilitate de a face ca lucrurile sa iasa asa cum ne dorim.

Creative Art Works, Stefan Besu si Catalin Chiriac, care au filmat si montat zeci de ore de comunicare video intr-un timp record, fara sa isi piarda nicio clipa rabdarea pentru toate modificarile aduse.

Madalin Dragnea, pentru energia si creativitatea cu care a creat animatiile pentru Amalin.

Oliver Sterian (The Candy Shop), pentru ca a intampinat cu atata deschidere propunerea de a crea muzica pentru Amalin si rapiditatea cu care a facut-o.

Khaled Mokhtar, unul dintre oamnenii a carui munca o apreciez de mult timp, un DOP extrem de talentat, cu care m-am bucurat sa lucrez pentru prima data desi suntem prieteni de peste 10 ani.

Alex Galmeanu, despre care toata lumea stie ca suntem prieteni foarte vechi si de la care vin mereu idei extrem de bune si ajutor indiferent de situatie. Amalin nu a facut exceptie:-)

Si lista mea e foarte lunga si prefer sa le multumesc personal, mai ales prietenilor si oamenilor dragi din jurul meu, care au fost un suport incredibil in aceste sase luni.

Nu in ultimul rand, vreau sa-ti multumesc tie pentru toata inspiratia si increderea pe care le simt in mod constant si care ma fac sa gasesc mereu energia de a merge mai departe indiferent de cat de multe provocari apar.

De abia astept sa imi spui cum iti place Amalin!

Foto: Alex Rosieanu

Video: Khaled Mokhtar, CreativeArtWorks