FOTO: Evenimentul de lansare a cartii Descopera-te, o experienta inedita

1
De Andreea Raicu
11 oct. 2018

Am stiut ca vreau sa fac ceva special pentru lansarea acestei carti, care-mi este foarte draga si care mi-a smuls, pe parcursul intregului proces de creatie, multe adevaruri dureroase, pe care le tineam ascunse in mine, undeva in tenebrele subconstientului.

Tocmai de aceea am ales sa organizez o metafora senzoriala a tuturor acestor emotii si traume – am ales sa „oblig” invitatii sa treaca printr-un adevarat purgatoriu al durerilor interioare care ne urmaresc de multe ori toata viata, si pe care le purtam cu noi desi ne obosesc si uneori chiar ne distrug sansele la o viata lina, fericita si echilibrata.

Multe dintre aceste dureri ne sunt impuse de societate: trebuie sa arati perfect, sa ai marimea zero, sa-ti lucrezi pana la epuizare masa musculara, sa ai un ten fara nicio urma de rid, sa ai mereu cuvintele la tine, sa fii mereu la inaltime. Nu e obositor sa te zbati in fiecare secunda a vietii tale pentru a satisface niste reguli care nici macar nu sunt ale tale?

Pentru mine a fost si de aceea am scris aceasta carte.

Am vrut sa impartasesc cu voi calatoria mea de la acea fetita speriata, obsedata de perfectiune, la omul care sunt astazi: echilibrat, onest si fericit cu propria viata, cu tot cu defecte si zile mai putin glamouroase.

M-am bucurat sa vad uimirea de pe chipul invitatilor mei – prieteni, colegi de breasla si cititori – atunci cand au trecut prin catacombele socante si au urmarit scenetele de teatru pe care le-am pregatit. M-am bucurat cand am vazut ca au inteles exact ceea ce am vrut sa transmit si m-am bucurat ca nimeni… nu a luat-o la sanatoasa de frica.

Mai ales ca nimeni nu a stiut despre ce este vorba, totul a fost tinut secret pana in ultimul moment.

Nimeni nu stia ca va fi vorba de o carte, nimeni nu stia nimic. Votul tuturor de incredere m-a surprins placut si mi-a confirmat ca sunt pe drumul cel bun.

Vreau sa le multumesc tuturor pe aceasta cale si vreau sa va multumesc si voua, pentru ca voi sunteti motorul care m-a ajutat sa scriu, chiar daca ma durea.

Multumesc in primul rand Vichy, pentru ca a avut incredere in nebunia mea si m-a sustinut in tot acest proiect. Nu-mi puteam uni fortele cu un partener mai potrivit mie si modului meu de a vedea lucrurile. Un partener care mizeaza pe naturalete si pe frumusetea reala, palpabila.

Nu pot sa inchei acest text fara a le multumi si organizatorilor acestui eveniment: agentia 2 Active PR, Costin Gache (proprietarul Linea Closer To The Moon, locul unde a avut loc evenimentul, si cel care mi-a propus aceasta minunat de nebuneasca idee, pe care eu am acceptat-o pe loc), regizorii George Dusu si Radu Pocovnicu si intreaga echipa de actori care au dat viata scenelor din subsol. Scena, lumina si video au fost asigurate de Cool Rentals.

Si, desigur, editura Curtea Veche – primii care au crezut in proiectul meu si care i-au dat o forma superba, asa cum am visat intotdeauna.

Va invit sa vedeti mai jos cateva cadre din cadrul evenimentului de aseara – asa veti intelege de ce m-am trezit astazi cu un zambet larg pe fata.