Locul unde gasesc acele produse pentru ingrijirea pielii care imi aduc rezultatele promise

1
De Andreea Raicu
3 dec. 2021

Pentru pielea mea iau intotdeauna decizii bine cantarite si imi place sa folosesc produse ale caror ingrediente au in spate ani de cercetare.

Anul 2021 a fost pentru mine revelator la capitolul frumusete, mai ales ca mi-am dorit sa lansez si o carte despre frumusete, iar noutatile pe care ti le voi dezvalui in saptamanile urmatoare vor confirma acest lucru. Nu mai e un secret ca sunt aproape obsedata sa testez cat mai multe produse de frumusete, dar evit pe cat posibil sa-mi stresez pielea cu ingrediente daunatoare.

Asa cum ti-am mai povestit in trecut, au fost ani in care eram nemultumita ca nu gaseam si la noi anumite creme sau serumuri populare in afara, si de multe ori calatoream in America pentru a mi le cumpara. Desi acum exista si la noi in tara o varietate de branduri, uneori imi e greu sa gasesc acele produse mai speciale, despre care se vorbeste la nivel international. De exemplu, branduri pe care le folosesc celebritati precum Victoria Beckham sau Reese Witherspoon.

Atunci cand am descoperit shopul online Savin’Skin, am fost entuziasmata sa descopar branduri de care eram foarte interesata, dar pe care nu le gaseam in magazinele de la noi. Am avut oportunitatea sa le testez pe unele dintre ele si sa inteleg de ce sunt atat de iubite de celebritatile internationale.

Dar mai ales, am devenit curioasa sa aflu mai multe despre povestea din spatele Savin’Skin, o companie care pentru mine e ca o gura de aer proaspat. Produsele selectate de ei bifeaza criterii care se aliniaza cu valori la care tin: fara testare pe animale, transparenta in privinta ingredientelor folosite, ingrediente „curate” (clean beauty) si testare permanenta.

Imi place motto-ul lor, „Skincare is a conversation”, adica „Ingrijirea pielii este o conversatie”, pentru ca la fel simt si eu: putem invata lucruri noi unii de la altii si putem evolua descoperind in permanenta ingrediente de top sustenabile, un rezultat al impletirii stiintei cu natura, de pe urma caruia pielea noastra poate beneficia cu adevarat.

Apreciez la Savin’Skin transparenta listei de ingrediente. Gasesc usor toate informatiile de care am nevoie – despre tehnologia si ingredientele folosite – astfel ca ma pot documenta mai departe si pot alege ce i se potriveste cel mai bine pielii mele.

Am aflat apoi ca acest aspect a fost foarte important pentru Ana Maria Savin, fondatoarea companiei, din motive personale. Si asta pentru ca dupa implinirea varstei de 20 de ani ea a fost diagnosticata in mod eronat cu sindromul ovarelor polichistice. Dupa acest diagnostic a urmat un tratament hormonal agresiv ce i-a provocat un dezechilibru in intreg organismul, cu repercusiuni asupra pielii, a parului si starii generale de sanatate.

Trecand prin aceasta incercare si din dorinta de a reveni la o viata normala, la o piele normala, Ana Maria si-a indreptat atentia spre un alt tip de produse decat cele disponibile in mass-market. A cautat produse clean, realizate cu grija pentru consumator, din ingrediente de calitate, in principal ingrediente naturale, dar si ingrediente sintetice testate si aprobate de forumuri internationale.

Intregul demers nu i-a oferit doar solutia pentru propriile probleme cu tenul, ci i-a deschis ochii si catre o lume in care multe femei treceau prin probleme similare, dar nu reuseau sa se faca auzite. Astfel, Ana Maria si-a transformat propria calatorie de descoperire intr-un tel, acela de a oferi femeilor o platforma pe care sa poata discuta deschis despre toate problemele cu care se confrunta, sa faca schimb de pareri, sa primeasca sfaturi de la specialisti si sa poata evalua onest produsele cosmetice pe care le-au testat. Acela a fost momentul in care Savin’Skin a luat nastere.

Povestea ei m-a inspirat si, cumva, m-a facut sa rasuflu usurata, pentru ca de-a lungul timpului si eu m-am confruntat cu mici episoade in care pielea mea a devenit fragila si sensibila – sa stii ca ai acces la produse care o ajuta sa se vindece este o usurare, un fel de a vedea luminita de la capatul tunelului atunci cand ti se pare ca nimic nu functioneaza.

Vreau sa-ti dezvalui mai jos care sunt valorile Savin’Skin pe care le apreciez si care mi-au “imbogatit” rutina de frumusete:

Eficienta

Mi-a placut ideea ca Savin’Skin si-a propus sa le ofere femeilor control asupra sanatatii si frumusetii pielii, intr-o lume in care unele aspecte ale vietii noastre ne scapa de sub control. Sa stii ca ai o rutina solida, bazata pe produse eficiente, cu ingrediente studiate si atent selectate poate fi incredibil de eliberator.

Ingrediente bune pentru piele

Produsele din portofoliul Savin’Skin au ingrediente non-toxice, organice, fara sulfati sau prabeni. Pielea mea e fericita cand le folosesc.

Sustenabilitate pe toata linia

Ma bucura faptul ca sustenabilitatea nu mai e doar un concept abstract – tot mai multi dintre noi ne dorim formule sustenabile si ambalaje reciclabile pentru a ne reduce, pe cat posibil, amprenta de carbon si a contribui la salvarea planetei. Savin’Skin impartaseste aceste valori, iar toate produsele din magazin apartin unor branduri care au amprenta de carbon 0, cu ambalaje reciclabile.

Fara cruzime impotriva animalelor

Un alt principiu extrem de important la Savin’Skin, cu care si eu rezonez, este protejarea animalelor. Brandurile din portofoliul Savin’Skin nu fac niciodata teste pe animale deoarece stiu ca ceea ce conteaza este parerea si reactia oamenilor la produsele lor. De multe ori, testele pe animale se dovedesc irelevante pentru oameni.

Exclusivitate

Cei de la Savin’Skin isi doresc sa avem o experienta incredibila in timpul folosirii produselor de beauty, iar asta se simte. Brandurile din portofoliul companiei sunt exclusiviste, greu de accesat pe piata din Romania, care devin cu atat mai dezirabile si se adreseaza, in principal, femeilor care au facut din skin care un adevarat cult.

Produse cu grija pentru viitor si o comunitate pe masura

Bazandu-se pe principii atat de solide, Savin’Skin nu putea aduce pe piata din Romania decat produse de top si o strategie pe masura. Printre brandurile disponibile pe platform deschisa momentan doar online se numara Dr. Barbara Sturm, Ilia Beauty, Nuori, RMS Beauty, Innersense Organic Beauty, U Beauty si multe altele.

Pe cateva dintre acestea le-am testat si eu, iar rezultatele pe care pe care le-am obtinut m-au facut sa le introduc imediat in rutina mea zilnica de frumusete. Vreau sa-ti dezvalui mai multe despre ele mai jos, dar tu esti cea care decide daca ti se potrivesc sau raspund nevoilor specifice ale pielii tale.

1. BeautyStat Cosmetics – Universal C Skin Refiner

Cred ca deja esti la curent cu dragostea mea pentru vitamina C, unul dintre cei mai importanti antioxidanti din rutina mea de frumusete. Am multe produse bazate pe acest ingredient care imi plac, iar Universal C Skin Refiner de la BeautyStat este unul dintre ele. Am aflat ca a fost votat ca “cel mai bun serum cu vitamina C din lume” de Allure, Harper’s Bazaar si Cosmopolitan. Are o formula potenta cu 20% vitamina C pura (Acid L-Ascorbic) incapsulata, avand un mod unic de eliberare si oferind rezultate exceptionale anti-aging si de protectie impotriva factorilor de mediu.

2. U Beauty – The Super Smart Hydrator

In general am grija sa ma hidratez din interior catre exterior, dar in perioadele aglomerate si stresante, pielea mea se resimte si are nevoie de o hidratare suplimentara. Cand am descoperit U Beauty The Super Smart Hydrator, am stiut ca isi va face loc pe termen lung in rutina mea de frumusete.

U Beauty a brevetat tehnologia de fabricare a capsulei Hydra-Siren, datorita careia Super Smart Hydrator este capabil sa transporte eficient mai multa apa catre straturile profunde ale pielii. Este usor de folosit, hidrateaza si restabileste bariera naturala de protectie, oferindu-i pielii o mega doza de hidratare care dureaza pana la 48 de ore.

3. Dr. Barbara Sturm – Sun Drops

Daca ma urmaresti de multa vreme stii deja ca am avut perioade in care m-am confruntat cu pete pigmentare incapatanate. Aplicarea cremelor cu SPF m-a ajutat enorm in recuperarea texturii uniforme a pielii – in plus, protectia solara este cel mai eficient produs anti-aging pe care il poti adauga in rutina de ingrijire.

Stiu ca uneori cremele cu protectie solara nu sunt atat de placut de aplicat, insa Dr. Barbara Sturm a creat o formula lejera, care imi place la nebunie, pentru ca are textura unui serum. Sun Drops cu SPF 50 contine protectie impotriva spectrului larg de raze solare, atat pentru UVA (imbatranire), cat si pentru UVB (arsuri solare), oferindu-mi protectia eficienta de care are nevoie tenul meu, pe tot parcursul anului.

4. Venn Skincare – Synbiotic Polyamine Shampoo

Scalpul meu devine stresat atunci cand il agresez cu spalari prea frecvente sau produse de styling. In general, incerc sa ii ofer o pauza de cate ori am ocazia, dar se intampla ca intr-o saptamana sa am sedinte foto sau emisiuni care necesita coafari repetate. In aceste perioade ma salveaza un sampon special creat pentru a reda sanatatea scalpului si a parului, cu o formula delicata. Venn Synbiotic Polyamine Shampoo  este imbogatit cu vitamine, probiotice si prebiotice care calmeaza scalpul, facandu-l mai putin susceptibil la inflamatii si la daunele provocate de mediu.

Foto: Creative Art Works; PR.